Nederlands: Training uitspraak voor beginnende leerders

Dutch day course 0-A1English version

Je bent begonnen met het leren van Nederlands en je hebt inmiddels niveau A1 bereikt. Je vindt de uitspraak van het Nederlands moeilijk en daarom wil je graag meer uitleg en oefening krijgen. De training uitspraak biedt dit aan. Je kunt de training overdag volgen.

boost camp pronunctiation

Waarom deze cursus bij In'to?

Donkergroen vinkje Kleine groep (max. 12 deelnemers)
Donkergroen vinkje Altijd met docent
Donkergroen vinkje Veel interactie en persoonlijke feedback
Donkergroen vinkje Hoog tempo met snel resultaat

Doelgroep (vanaf A1)

Hoogopgeleide anderstaligen die een cursus beginners II volgen (A1 naar A2) en hun uitspraak willen verbeteren. Je kunt de training uitspraak tegelijk volgen met de dagcursus beginners II.

Opzet

Het gaat om een cursus op locatie op de campus in Nijmegen. Elke deelnemer krijgt een assessment van 15 minuten. In dit assessment bekijkt de docent welke uitspraakproblemen je hebt.

In de training krijg je uitleg over verschillende uitspraakaspecten. Hierbij moet je denken aan de klemtoon, het ritme, de intonatie, het zinsaccent en verbonden spraak; de manier waarop we woorden aan elkaar ‘plakken’. Ook besteden we aandacht aan frequente klanken die voor veel anderstaligen moeilijk zijn, zoals de /aa/, de /uu/ of de /ui/ . Elke les oefenen we met twee aspecten en krijg je feedback.

Aan het eind van de cursus krijg je opnieuw een assessment van 15 minuten. We kunnen dan zien hoeveel je vooruitgegaan bent. Op basis van je resultaat ontvang je advies en tips voor je uitspraak.

Cursusinformatie

Data wintercursus: 11 januari t/m 3 maart

Aantal bijeenkomsten: Twintig lessen van een half uur.

Lesdagen: maandag, woensdag en vrijdag

Lestijd: 10.45 - 11.15  uur

Locatie: alle lessen vinden plaats op de campus van de Radboud Universiteit in Nijmegen

Zelfstudie: geen

Deelnemers: maximaal 12

Cursusprijs

Al onze cursussen en trainingen zijn vrijgesteld van btw.

Regulier tarief:
€ 395,-

Studenten RU (50% korting):

Medewerkers RU en Radboudumc:
Kosteloos mits zij aan de voorwaarden voldoen (taalbeleidkortingsregeling).

Medewerkers RU en Radboudumc & alumni (10% korting):

Medewerkers en studenten WUR (10% korting):

Cursusmateriaal

• Online uitspraaktrainer – Verstaanbaar Nederlands. Een code om toegang te krijgen tot het online lesmateriaal bij Verstaanbaar Nederlands in 7 stappen. Kosten: € 16,50

ISBN: 9789046968925

• Cursusmateriaal is niet bij de kosten inbegrepen.

Heb je een DUO-lening voor inburgering?

Hoe dit precies in z’n werk gaat lees je hier en krijg je ook toegestuurd in de email die je ontvangt bij de bevestiging van de inschrijving van je cursus.

Intake-assessment en inschrijven

Je kunt je pas inschrijven voor deze cursus als je bij ons een cursus Nederlands hebt gevolgd waarin je A1 niveau hebt gehaald of nadat je een intake-assessment hebt gehad waaruit blijkt dat je A1 niveau hebt.