Nederlands: Vergevorderden B2-C1 (avondcursus)

Dutch evening course B2-C1English version

Met de Avondcursus Nederlands: Vergevorderden B2-C1 leer je communiceren in het Nederlands op CEFR-niveau C1.

Doelgroep

Anderstaligen die het Staatsexamen NT2 programma II hebben behaald en die hun Nederlands nog verder willen ontwikkelen.

Eindniveau

De cursus leidt op van niveau B2 naar CEFR-niveau C1.

Wat levert het je op?

Het hoofddoel is het kunnen communiceren in het Nederlands. Daarbij komen alle vaardigheden aan bod: spreken, luisteren, lezen en schrijven. Daarbinnen wordt aandacht besteed aan grammatica, woordenschat en uitspraak. De vaardigheden lezen en schrijven worden grotendeels voorbereid in zelfstudietijd.

Je ontvangt een certificaat als je 80% van de lessen aanwezig bent geweest en het online assessment hebt behaald. Het resultaat van het online assessment staat op het certificaat.

Data en tijden

Je hebt de keuze om deze cursus te volgen op onze locatie in Nijmegen (groep A) of om de cursus online te volgen (groep B).

Data 27 september 2022 - 19 januari 2023
Aantal bijeenkomsten 28 (2 per week)
Zelfstudie 6 tot 8 uur per week
Lesdagen Dinsdag en donderdag
Lestijden 17.30 - 19.15 uur
Locatie groep A en B
(VOLGEBOEKT)

De cursus voor groep A vindt plaats op onze locatie in Nijmegen
Maximaal 18 deelnemers

De cursus voor groep B vindt volledig online plaats in de Virtual Classroom.
Maximaal 15 deelnemers

Taal in de les Nederlands
Toetsdata

De assessments voor zowel groep A als groep B vinden in de laatste twee lessen plaats en zullen online zijn.

Let op: je mag enkel deelnemen aan het online assessment, als je minimaal 80% aanwezig bent geweest.

Cursusprijs

Al onze cursussen en trainingen zijn vrijgesteld van btw.

Regulier tarief

Studenten RU
(50% korting)

€ 514,50

Medewerkers RU en Radboudumc

Kosteloos
mits zij aan de voorwaarden voldoen (taalbeleidkortingsregeling).

Medewerkers RU en Radboudumc & alumni

€ 926,10
altijd 10% korting

Cursusmateriaal

• Nederlands naar perfectie, ISBN: 9789046904527
  • Te verkrijgen bij boekhandel Roelants
  • Cursusmateriaal is niet inbegrepen in de cursuskosten.

Voor Inburgeraars:

Let op: DUO betaalt niet voor de cursus vergevorderden (B2-C1). Wil je toch gebruikmaken van jouw DUO-lening en jouw taalvaardigheid verder ontwikkelen, kijk dan ook eens bij onze online trainingen schrijven en spreken voor anderstaligen.

Intake en inschrijven

Je kunt je pas inschrijven voor deze cursus nadat je een intake-assessment hebt gehad.

Het intake-assessment bestaat uit vier opeenvolgende stappen:

1 een online intaketoets (5 tot 10 minuten) om een eerste indicatie van je taalniveau te krijgen en de rest van het intake-assessment effectiever te laten verlopen. Doe de online intaketoets hier.

2 een gesprek waarin je leerwensen worden geïnventariseerd en gekeken wordt welke cursus het beste bij je past.

3 een beoordeling van je leerbaarheid, taalleerervaring en kennis van het Nederlands om je startniveau in kaart te brengen. Eventueel is daarvoor aanvullende toetsing nodig.

4 een gesprek waarin het advies van de assessor wordt toegelicht en je meer informatie over de inhoud en werkwijze van de cursus krijgt.

Onderdeel 1, de online intaketoets, doe je wanneer je de afspraak voor je intake-assessment inplant, voor onderdeel 2 tot en met 4. In principe vinden onderdeel 2 tot en met 4 van het intake-assessment op dezelfde dag plaats. De benodigde tijd voor het intake-assessment verschilt per persoon en varieert van 20 minuten (absolute beginner zonder voorkennis van het Nederlands) tot maximaal 2 uur (gevorderde cursist die enkel zelfstudie heeft gedaan).

Niveaubepaling neemt het grootste deel van de tijd in beslag. We adviseren je eerder behaalde certificaten of eerder gebruikt lesmateriaal mee te nemen naar het intake-assessment zodat de niveaubepaling zo efficiënt mogelijk kan verlopen.

Intake-assessments vinden via een telefoongesprek plaats.

Zorg dat u een telefoonnummer invult.

De intaker neemt voor de intake contact met u op over de wijze van intake (telefonisch of via Skype).

Waarom deze training bij In'to?

Donkergroen vinkje hoog tempo met snel resultaat

Donkergroen vinkje integratie van taal, communicatie en cultuur

Donkergroen vinkje  praktische trainingen gestoeld op wetenschappelijke kennis

Deze cursus is ook beschikbaar als (online) maatwerktraining.