Zoek in de site...

Dag- en avondcursussen Nederlands


Dag- en avondcursussen Nederlands

Cursus Nederlands leren

Dagcursussen Nederlands (op locatie in Nijmegen)

  • Je wilt of moet de Nederlands taal in korte tijd leren.
  • Je hebt interesse in een intensievere cursus (drie of vier lessen per week).
  • Je hebt overdag tijd om les te volgen.
  • Je hebt minimaal 8 uur per week tijd voor zelfstudie.

Start vanaf december

Avondcursussen Nederlands (keuze uit online of op locatie in Nijmegen)

  • Je wilt of moet de Nederlandse taal in relatief korte tijd leren.
  • Je hebt het liefst in de avonduren les.
  • Je wilt maximaal twee lessen per week volgen.
  • Je hebt minimaal 6 uur per week tijd voor zelfstudie

Start vanaf 25 september

Let op: voor bovenstaande cursussen Nederlands kun je je pas inschrijven nadat je een intake-assessment hebt gehad.

Wat vinden anderen van onze dag- en avondcursussen?

Mijn naam is Bahaa. 4 jaar geleden ben ik aan de Nederlands cursus niveau A1 begonnen. Een jaar later had ik alle niveaus afgerond inclusief C1. Het was een ontzettend leuke reis van A1 tot C1. Ik heb hierdoor enorm geleerd waardoor ik twee jaar geleden aan mijn HBO studie mocht beginnen. Tot nu toe heb ik weinig moeite gehad m.b.t de taal tijdens mijn opleiding. Doordat ik de taal beheers, heb ik gemerkt dat er zowel kansen als deuren voor mij steeds open gaan. Ik heb ook veel vrienden en groot netwerk kunnen bouwen waar ik veel aan heb. Daarom is het van belang dat alle nieuwkomers alles aandoen om eerst de taal goed te beheersen om verder in hen leven te komen.

Bahaa Aldeen Dabbagh

Toen ik met A1-niveau begon, wist ik niks van de Nederlandse taal. Het leek me te moeilijk om al die informatie, zowel grammatica als vocabulaire, te behappen. Maar dankzij de uitstekende docenten en de leerzame boeken van In'to Languages heb ik succesvol vijf niveaus kunnen doen.
De cursussen bij in'to Languages zijn best intensief en snel, zodat ik in minder dan twee jaar vijf cursussen heb kunnen volgen. Dat dwingt me om meer zelf te studeren, want de tijd van de les is niet genoeg om alle opdrachten op school te maken. Maar volgens mij heeft dat voordelen. De methode van het lesgeven bij In'to Languages lijkt meer op die van de universiteit. Dus als je in je herkomstland aan de universiteit niet kunt studeren, dan leer je bij In’to Languages hoe je soepel moet zijn. Je leert ook hoe je je tijd kunt steken in de zelfstudie aan de universiteit. Zo ben je er klaar voor.

Het niveau van de docenten bij In'to Languages is hoog en ze zijn behulpzaam en innovatief om alle vragen van de cursisten op een eenvoudige manier uit te leggen.

De regels van de examens zijn streng, zodat je je er echt op moet voorbereiden. Ook de examens bij in'to Languages lijken op de officiële staatsexamens. Als je voor de examens van in'to Languages geslaagd bent, dan is het veel makkelijker om de officiële staatsexamens te halen. Dus je hoeft je er geen zorgen over te maken!

Eerlijk gezegd is In'to Languages een goede plek om te zijn. Natuurlijk hebben de cursisten altijd de gelegenheden om met de Nederlandse mensen om te gaan en om hun Nederlands te verbeteren. Ik oefende veel buiten de les om mijn Nederlands te verbeteren. Wanneer ik ergens ben of boodschappen aan het doen, gebruik ik persoonlijk veel zinnen uit mijn boeken in mijn dagelijkse leven.
Ik heb van die cursussen geleerd hoe de formele en informele e-mails geschreven moeten worden. Ik gebruik deze schrijfvaardigheden, als ik contact moet opnemen met de stichting UAF, de HAN enzovoort.
Omdat we tijdens de cursus veel moesten luisteren, kan ik nu veel beter de tv-programma's en het nieuws verstaan, ook al wordt het soms in een moeilijke spreektaal gesproken.
Kortom, als je de Nederlandse taal onder de knie wil krijgen, dan ga je je meteen bij in'to Languages inschrijven.

Lilav Mesto

Ik ben Nederlands bij In'to Languages beginnen te leren. Van A1 tot en met C1 niveau heb ik aan alle cursussen meegedaan. Allereerste kan ik zeggen dat ik tevreden was over de lessen en dus de docenten. Ik vond de lessen goed want wat ik tijdens de lessen heb gezien was de combinatie van theorie en praktijk. Dus ik heb grammatica geleerd en mijn woordenschat verrijkt maar ook heb ik heel veel met de medecursisten gepraat.

Volgens mij waren de docenten enthousiast om les te geven. Ik heb aan zowel de avondcursussen als de dagcursussen meegedaan. Ik vind eigenlijk dagcursussen efficiënter want we konden sneller iets nieuws leren en in de onderwerpen echt verdiepen. Tijdens de avondcursussen (behalve C1) gingen de lessen langzamer dan ik verwachtte. Dus als iemand denkt dat hij/zij thuis goed zelf kan studeren,  zou ik hem /haar aanbevelen om dagcursus te volgen.

Ik vind het een beetje lastig om de dingen die ik in de cursus heb geleerd meteen in de praktijk te brengen. Oftewel kost het tijd om de taal actief te gebruiken. Maar het is toch wel mogelijk! In mijn ervaring werd mijn dagelijks leven veel makkelijker nadat ik Nederlandse conversaties steeds meer had begrepen. Hoewel de meeste Nederlandse mensen in het Engels kunnen spreken, kunnen ze soms vergeten dat er iemand is die niet echt Nederlands kan. Dus ze kunnen van het Engels op het Nederlands overschakelen. Dat is soms een beetje netelige situatie totdat ze terug overschakelen op het Engels. Maar het is nu veranderd en dus ben ik blij dat ik betere relaties met de Nederlanders kan opbouwen. Kortom, ik kan zeggen dat Nederlands leren hielp me om mijn sociale leven.

Ik werk als een vrijwilliger bij een stichting. Terwijl ik eerst een beetje moeite had om mijn werk te doen, werd ik eraan gewend vooral nadat ik me voor B1 niveau had ingeschreven. Ik vind het toch moeilijk om mijn niveau genoeg te verbeteren zodat ik een betaalde baan kan vinden. Het is zo omdat het is niet makkelijk om met de Nederlanders te concurreren terwijl Nederlands hun moedertaal is. Maar ik weet zeker dat het goed komt!

Ayse Ezgi Damgaci Sappelli

Eigenlijk kan ik niet ontkennen dat ik mooie en geweldige anderhalf jaar heb gehad in In'to Languages en ik heb het gemist.

Wat maakt de cursus bij In'to Languages bijzonder? Volgens mij is het de volgorde van de les. Ten eerste vraagt de leraar wat heb je afgelopen week gelezen of gehoord. Daarna beginnen we met een alinea van de les en dan zijn we verdeeld in verschillende groepen om het onderwerp te bespreken. Altijd er waren Interessante discussies vanwege de verschillende achtergronden van studenten. Daarna lazen we een artikel of verhaaltje samen of speelden we een spelletje.

De inhoud van de boek was heel rijk en volledig, het gaat over Nederlandse cultuur en geschiedenis en ook Nederlandse liedjes en uitdrukkingen, die waren super gezellig voor mijn eigen leven buiten de les.

Rezan Rasoul