Zoek in de site...

Nederlands: Vergevorderden plus (C1+) (avondcursus)

In de avondcursus Nederlands: Vergevorderden plus (C1+) optimaliseer je je Nederlandse taalvaardigheid. Je krijgt meer grip op de taal en voelt je zekerder wanneer je de taal gebruikt. Ook werk je gericht aan een aantal verbeterpunten.

Doelgroep

Anderstaligen die al een goede beheersing hebben van het Nederlands (minimaal C1 niveau), maar die hun Nederlands nog verder willen ontwikkelen.

Bijvoorbeeld omdat je de Nederlandse taal nodig hebt voor professionele of studiedoeleinden. Je hebt gemerkt dat de lat hoog ligt op de werkvloer of tijdens je studie als het gaat om de Nederlandse taal. Je wilt nog meer impact hebben en volwaardig meedraaien.

Eindniveau: De cursus helpt je verder op weg naar CEFR-niveau C2.

Wat leer je in deze cursus?

Je leert helder en doel(groep)gericht te communiceren in het Nederlands. Daarbij komen alle vaardigheden aan bod: spreken, luisteren, lezen en schrijven. Daarbinnen wordt aandacht besteed aan grammatica, woordenschat en uitspraak. De vaardigheden lezen en schrijven worden grotendeels voorbereid in zelfstudietijd.

Je leert onder tijdsdruk efficiënt beslissingen te nemen. Je verbetert je professionele en/of academische uitstraling wanneer je communiceert. Al doende verwerf je inzicht in jouw sterke en zwakke punten als taalgebruiker. Je leert aan de hand van concrete feedback sterke punten (nog) beter te benutten en werkt tekortkomingen weg.

Actieve deelname

Het gaat om een online training. In de training leer je uiteraard van de docent maar ook veel van elkaar: je geeft elkaar feedback op teksten en je wisselt ideeën uit op een forum. Tussendoor krijg je ook individuele feedback van je docent.

De training kan alleen een succes worden als de deelnemers regelmatig portfolio-opdrachten maken en inleveren en actief deelnemen. Het gebruik van de Nederlandse taal in de werk- en/of studiepraktijk van de deelnemers vormt namelijk het uitgangspunt van de cursus. Ook heeft de leeromgeving een functie als een community waar anderstaligen elkaar helpen op het gebied van schrijven.

Praktische informatie

Data Data maart worden nader bekendgemaakt.
Aantal bijeenkomsten 12 (1 per week)
Zelfstudie 6 tot 8 uur per week
Lesdagen Donderdag
Lestijden 17.30 - 19.15 uur
Locatie groep A en B De cursus vindt volledig online plaats in de Virtual Classroom, met min. 8 en max 12 deelnemers.
Taal in de les Nederlands
Toetsing De cursus wordt afgesloten met een portfolio. Per hoofdstuk is een opdracht ontwikkeld die aansluit bij lesstof die in de cursus aan de orde is geweest én een praktijkopdracht. Alle vaardigheden en zelfs gecombineerde vaardigheden komen in deze twee soorten opdrachten aan de orde. Het portfolio wordt in Brightspace ingeleverd en docenten beoordelen de opdrachten aan de hand van een rubric.
Let op: je portfolio wordt enkel beoordeeld, als je minimaal 80% aanwezig bent geweest.

Cursusprijs

Regulier tarief € 1.050,-
Studenten RU (50% korting) € 525,-
Medewerkers RU en Radboudumc Kosteloos (mits zij aan de voorwaarden voldoen, taalbeleidkortingsregeling).
Medewerkers RU & Radboudumc,  alumni en medewerkers WUR (10% korting) € 945,-

Al onze cursussen en trainingen zijn vrijgesteld van btw.

Cursusmateriaal

  • Cursusmateriaal van Radboud in’to Languages. Dit wordt tijdens de cursus beschikbaar gemaakt op Brightspace en is inbegrepen in de cursuskosten.

Voor inburgeraars:

Let op: DUO betaalt niet voor de cursus vergevorderden C1 PLUS. Wil je toch gebruikmaken van jouw DUO-lening en jouw taalvaardigheid verder ontwikkelen, kijk dan ook eens bij onze online trainingen schrijven en spreken voor anderstaligen.

Intake-assessment

Cursisten die bij ons de C1-cursus succesvol hebben afgerond, kunnen zich zonder intake-assessment inschrijven voor C1+. Je hoeft alleen een motivatiebrief in te leveren. Hierover zal de docent vóór de eerste les van de cursus contact met je opnemen.

Heb je niet de voorgaande cursus bij In'to Languages gevolgd?

Dan kun je je pas inschrijven voor deze cursus nadat je een intake-assessment hebt gehad. Dit assessment bestaat uit vier opeenvolgende stappen:

  1. een online intaketoets (5 tot 10 minuten) om een eerste indicatie van je taalniveau te krijgen en de rest van het intake-assessment effectiever te laten verlopen. Doe nu de online intaketoets.
  2. een gesprek waarin je leerwensen worden geïnventariseerd en we kijken welke cursus het beste bij je past.
  3. het schrijven van een motivatiebrief. Daarna volgt een beoordeling van je leerbaarheid, taalleerervaring en kennis van het Nederlands om je startniveau in kaart te brengen. Eventueel is daarvoor aanvullende toetsing nodig.
  4. een gesprek waarin het advies van de assessor wordt toegelicht en je meer informatie over de inhoud en werkwijze van de cursus krijgt.

Onderdeel 1, de online intaketoets, doe je wanneer je de afspraak voor je intake -assessment inplant, vóór onderdeel 2 tot en met 4. Plan hier je assessment.

We adviseren je eerder behaalde certificaten of eerder gebruikt lesmateriaal naar ons te mailen zodat de niveaubepaling zo efficiënt mogelijk kan verlopen.

Intake-assessments vinden via een telefoongesprek of Skype plaats. 
Zorg dat je een telefoonnummer invult. De intaker neemt voor de intake contact met je op over de wijze van intake (telefonisch of via Skype).

Inschrijven

Heb je je intake-assessment afgerond en heeft de docent je geadviseerd om de avondcursus Nederlands voor vergevorderden+ (C1+) te volgen? Schrijf je dan in voor deze cursus.

Binnenkort opent de inschrijving voor deze cursus. Via onderstaande button kun je laten weten dat je een seintje wilt krijgen als de inschrijving opent.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met ons Service Centre:
024-361 21 59
info@into.ru.nl
Of vul het contactformulier in.