Zoek in de site...

Online training professionele spreekvaardigheid voor gevorderde anderstaligen

Je hebt al een goede beheersing van het Nederlands en je kunt je in de meeste informele situaties in het alledaagse leven en op je werk goed redden. In minder voorspelbare en formele situaties merk je echter dat je moeite hebt om het juiste effect te bereiken. Ook is je woordenschat soms te beperkt om nuances uit te drukken en voel je vaak onzeker of niet begrepen.

Doelgroep (vanaf B1)

Anderstaligen die minimaal B1-taalniveau hebben. Als je geen officieel bewijs hebt van je taalniveau, dan bepalen we dat tijdens een intakegesprek. De training is bestemd voor mensen die voor hun werk, studie of privéprojecten in het Nederlands effectief moeten kunnen spreken. Wil je een algemene niveauverhoging bereiken, dan is een groepscursus voor gevorderden of vergevorderden misschien geschikter. De online training spreken kan tegelijk gevolgd worden met de online training schrijven.

Inhoud

In deze training optimaliseer je je professionele spreekvaardigheid. Je krijgt meer grip op moeilijke gesprekken en je leert je beter staande houden. Ook werk je gericht aan een aantal verbeterpunten, bijvoorbeeld op het gebied van grammatica, uitspraak en woordenschat.

Opzet

Het gaat om een online cursus. Elke deelnemer formuleert een eigen project of leervraag waaraan hij/zij gedurende de training gaat werken. Dat kan bijvoorbeeld het onderhandelen met klanten zijn, het presenteren van een plan of onderzoek in een vergadering.

In de training leer je veel van elkaar: je geeft elkaar feedback op spreekopdrachten en je wisselt ideeën met elkaar uit op een forum. Voorafgaand aan de bijeenkomst bestudeer je theorie en maak je een voorbereidende opdracht. In de bijeenkomst wordt actief geoefend en kijken we vooruit naar de opdracht die je in je eigen praktijk gaat uitvoeren. Een opname van die opdracht en een reflectie daarop lever je in op Brightspace in een afgeschermde omgeving. Daarop krijg je feedback van de trainers.

Cursusinformatie

Acht online lessen van een uur met behulp van virtual classroom. De huiswerklast is ongeveer 3 uur per bijeenkomst. In totaal kost deze training je ongeveer 30 uur.

Data en tijden

Data en tijden voorjaarstraining 25 september t/m 27 november 2023
Maandag van 19:30 tot 20:30 uur
Aantal lessen 8

Locatie

Deze lessen vinden volledig plaats in onze Virtual Classroom
Maximaal aantal cursisten 9

Cursusprijs (exclusief materiaal)

Al onze cursussen en trainingen zijn vrijgesteld van btw.

Regulier tarief € 595,-
Studenten RU (50% korting) € 297,50
Medewerkers RU en RadboudUMC Kosteloos 
mits zij aan de voorwaarden voldoen (taalbeleidkortingsregeling).
Medewerkers RU en Radboudumc & alumni (10% korting) € 535,50
Medewerkers en studenten WUR (10% korting) € 535,50

Let op: wil je de cursus met een DUO lening voor inburgering betalen? Dan moet je in de week voor de cursusstart bij ons langskomen op kantoor om het cursuscontract te tekenen. Je krijgt hier per mail meer informatie over.

Actieve deelname

De training kan alleen een succes worden als de deelnemers regelmatig oefenen en actief deelnemen. De vragen van de deelnemers vormen namelijk het uitgangspunt. Ook heeft de leeromgeving een functie als een community waar anderstaligen elkaar helpen op het gebied van professionele spreekvaardigheid.

Heb je een DUO-lening voor inburgering?

Hoe dit precies in z’n werk gaat lees je hier en krijg je ook toegestuurd in de e-mail die je ontvangt bij de bevestiging van de inschrijving van je cursus.

Intake-assessment en inschrijven

Je kunt je pas inschrijven voor deze cursus als je bij ons een cursus Nederlands hebt gevolgd waarin je B1-niveau hebt gehaald of nadat je een intake-assessment hebt gehad waaruit blijkt dat je B1-niveau hebt.

Voor vragen over de training kun je terecht bij Onno ter Haaro.terhaar@let.ru.nl

Materiaal voor zelfstudie*

Naef, R., & Te Brake, S. De juiste toon. Zakelijk Nederlands voor anderstaligen. Uitgeverij Coutinho, 2019. ISBN 9789046906637

Niet inbegrepen in de cursusprijs.


Vragen?

Hier vind je de antwoorden op onze veelgestelde vragen

Heb je hierna nog steeds een vraag? Neem dan contact op met ons Service Centre:

024-361 21 59

info@into.ru.nl

Docent Onno ter Haar online training schrijven voor anderstaligen

Docent Onno ter Haar

Docente Onne Smeets online training schrijven voor anderstaligen

Docente Onne Smeets