Zoek in de site...

STAP-subsidie - Leven Lang Ontwikkelen


STAP-subsidie - Leven Lang Ontwikkelen

Wil jij je taal- of communicatieve vaardigheid verder ontwikkelen en onderzoek je de mogelijkheden om hiervoor subsidie aan te vragen? Een aantal van onze cursussen en trainingen komt in aanmerking voor de STAP-subsidie.

Hieronder lees je voor welke taalcursussen en communicatietrainingen van In’to je een STAP-budget kunt aanvragen en hoe dat werkt.

Snel naar:
> Wat is de STAP-subsidie?
> Voor wie is het STAP-budget?
> Welke cursussen komen in aanmerking?
> Hoe kan ik STAP-budget aanvragen?
> Wanneer kan ik STAP-budget aanvragen?

Welke cursussen komen in aanmerking voor de STAP-subsidie?

De eerste aanvraagronde start op dinsdag 28 februari 2023 om 10:00 uur.

Wij zijn helaas genoodzaakt om vooralsnog ons STAP-aanbod te beperken. De Toetsingskamer STAP heeft geoordeeld dat alle cursussen NT2 en cursussen vreemde talen lager dan B1-niveau niet passen binnen de kaders van de STAP-regeling.

De nieuwe regels gelden niet alleen voor Radboud in’to Languages, maar voor alle aanbieders van STAP-cursussen (zie website ministerie).
Inmiddels zijn wij samen met collega-aanbieders hierover met de minister in gesprek gegaan.

Om te voorkomen dat toegekende subsidies worden teruggevorderd en onze cursisten met onverwachte kosten worden geconfronteerd, beperken wij ons STAP-aanbod in afwachting van het antwoord van de minister. Hopelijk kunnen we snel wel weer alle taalcursussen aanbieden.
Je kunt wel op een interesselijst geplaatst worden voor de cursus die je wil volgen. Dan informeren wij je wanneer er een reactie van de toetsingskamer is. Laat graag weten of je dat wil. Wil je meer informatie daarover? Neem dan contact op met ons Service Centre: info@into.ru.nl, 024-3612159.  Of houd onze website in de gaten voor meer nieuws hierover.

Op 28 februari kun je het budget aanvragen voor cursussen die na 1 april starten. Dat zal in ieder geval gelden voor onze cursussen vreemde talen die in mei worden ingepland. Wil je een seintje wanneer het rooster hiervan online staat? Geef dat dan hier aan

Wat is de STAP-subsidie?

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000,- per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Het STAP-budget vervangt de regeling 'aftrek studiekosten'. De subsidie is er om mensen de mogelijkheid te bieden om meer eigen regie te nemen bij hun ontwikkeling tijdens hun loopbaan.

Je kunt het STAP-budget alleen bij een erkende opleider besteden, en Radboud in’to Languages is een van die erkende opleiders.

Voor wie is het STAP-budget?

 • Iedere persoon die een band heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt kan een STAP-budget aanvragen voor het financieren van de scholing die hij/zij wil volgen. Dit zijn zowel werkenden als niet-werkenden van ten minste 18 jaar oud die de gerechtigde AOW-leeftijd nog niet hebben bereikt.
 • Wanneer de werkgever of een andere partij meebetaalt kan je daarnaast het STAP-budget aanvragen. Het STAP-budget wordt verlaagd met het bedrag dat de deelnemer vanuit de andere bron gefinancierd krijgt.
 • Als je ook recht hebt op andere vergoedingen zoals studiefinanciering, studievoorschotvoucher of een lerarenbeurs kan het zijn dat je geen aanspraak kan doen op het budget. Wanneer hier sprake van is lees je hier.

Hoe kan ik STAP-budget aanvragen?

Voor een groepscursus

Je kunt deze subsidie aanvragen via de STAP-portal van het UWV. Hier kun je bij stap 1 ook checken of jij in aanmerking komt voor dit budget. Volg voor je aanvraag de volgende stappen:

 1. Op onze website schrijf je je in voor een van onze trainingen. Zet bij de betaalwijze het woord ‘STAP’ in het veld ‘Opmerking’.
 2. Je ontvangt van ons binnen een week een aanmeldingsbewijs.
 3. Met dat inschrijfbewijs meld je je aan bij het UWV.
 4. Je hoeft niets voor te schieten; het UWV betaalt de rekening aan In’to Languages.
 5. Je moet eerst de subsidie aanvragen voordat je start met een cursus. Je kunt dus geen subsidie aanvragen voor een cursus waar je al mee begonnen bent.
 6. Volg de training en maak deze af. We moeten jouw bewijs van afronding laten zien aan het UWV om de subsidie te krijgen.

Voor een maatwerktraining

Volg onderstaande stappen:

 1. Check eerst op de STAP-portal van het UWV bij stap 1 of jij in aanmerking komt voor dit budget.
 2. Via ons aanmeldformulier geef je aan wat je wilt leren.
 3. Wij nemen contact met je op om je leerwensen en -doelen te bespreken. Indien nodig volgt een intake met een docent.
 4. Je ontvangt van ons een offerte met een voorlopig inschrijfbewijs.
 5. Met het inschrijfbewijs meld je je aan bij het UWV via de link bij stap 1.
 6. Informeer ons over de toekenning door de offerte te bevestigen. Geef daarbij aan hoe de rekening wordt betaald: via STAP, via je werkgever, via privé of een combi hiervan.

Wanneer kan ik een STAP-budget aanvragen?

Je kunt weer een aanvraag doen vanaf 28 februari 2023. Elke 2 maanden start een nieuwe aanvraagperiode voor het STAP-budget.

Let op:

1. In het algemeen geldt dat de STAP-opleiding dient te starten minimaal 4 weken na je aanvraag. Dit om zekerheid te kunnen bieden dat STAP-budget kan zijn toegekend door UWV voordat de scholing start.

2. Als je subsidie aanvraagt, moet je binnen 3 maanden na afloop van de aanvraagperiode starten met de cursus.  Concreet betekent dit bij een aanvraag in het aanvraagtijdvak van:

 • 28 februari t/m april, dat je opleiding op z’n vroegst 1 april en uiterlijk in juli dient te starten
 • 1 mei t/m juni, dat je opleiding op z'n vroegst 1 juni en uiterlijk in september dient te starten.

Is het budget op? Probeer het dan opnieuw in een volgende aanvraagperiode.

Bekijk ook de meest gestelde vragen over de Subsidieregeling STAP-budget