Zoek in de site...

Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Hoe schrijf ik me in voor een cursus?

2. Ik heb mijn registratie voltooid en een bevestiging van deelname ontvangen. Waar vind ik mijn rooster?

3. De taal die ik wil leren, wordt niet bij jullie op de website aangeboden of ik zie geen passend leertraject. Wat zijn mijn mogelijkheden?

4. Er staan nog geen startdata van de gewenste periode op de website. Kan ik op de hoogte gehouden worden over aankomende startdata?

5. Ik kan niet inloggen op mijn persoonlijke pagina.

6. Ik kan niet inloggen op Brightspace.

7. Wanneer is een intakegesprek en een plaatsingstoets voorafgaand aan de inschrijving verplicht?

8. Moet ik mij voorbereiden op de Oxford Placement Test?

9. Ik heb na mijn inschrijving nog geen officiële bevestiging met de cursusinformatie ontvangen.

10. Ik wil mijn cursus annuleren. Is dat mogelijk?

11. Wat zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor restitutie van het cursusgeld voor Social Dutch 1 en 2?

12. Ik wil doorstromen naar een hoger niveau. Wat zijn hier de voorwaarden voor?

13. Hebben jullie een partnerorganisatie?

14. Ik heb een schriftelijke verklaring nodig van mijn taalniveau. Kan ik dat krijgen bij Radboud in'to Languages?


1. Hoe schrijf ik me in voor een cursus?

A. Vóór inschrijving kan er sprake zijn van toelatingseisen in de vorm van een intakegesprek, een plaatsingstoets of een Oxford Placement Test. Bekijk de toelatingseisen per cursus op onze website.

B. Selecteer de cursus waarvoor je je wilt inschrijven en klik op registreren.

C. Je hebt een account nodig om je in te kunnen schrijven. Ben je een medewerker of student van de Radboud Universiteit of bij Radboud in'to Languages en heb je al een account? Selecteer dan de betreffende cursus, open het registratieformulier en log in met je gegevens. Je E-, U-, Z-, of S - nummer is je gebruikersnaam. Ben je nog geen cursist bij ons? Dan kun je via het registratieformulier een In'to-account aanmaken.

D. Radboud in’to Languages controleert eerst je inschrijving. Hierbij kijken wij of je voldoet aan de toelatingseisen en of er voldoende ruimte is in de cursus.

E. Je ontvangt ongeveer 10 dagen voor aanvang van de cursus de officiële bevestiging. De cursus gaat van start als er voldoende deelnemers zijn. Als er te weinig deelnemers zijn zal de cursus geannuleerd worden. Je wordt daarvan per mail op de hoogte gesteld.


2. Ik heb mijn registratie voltooid en een bevestiging van deelname ontvangen. Waar vind ik mijn rooster?

Je vindt je rooster op je persoonlijke pagina. Op deze pagina kun je inloggen met je E-, U-, Z-, of S - nummer en je persoonlijke wachtwoord.


3. Ik zie geen passend leertraject op jullie website. Wat zijn mijn mogelijkheden?

Wij kijken graag met je naar een leertraject op maat. Onze maatwerktrainingen worden aangeboden voor individuele cursisten, maar ook voor teams of afdelingen. Voorafgaand aan elke maatwerktraining brengen we het startniveau, de leerdoelen en de wensen in kaart tijdens een intakegesprek. Op grond hiervan stellen we een offerte voor je op.

4. Er staan nog geen startdata van de gewenste periode op de website. Kan ik op de hoogte gehouden worden over aankomende startdata?

Ja, dat is mogelijk! Het kan zijn dat het nog niet mogelijk is om je in te schrijven voor een bepaalde cursusperiode. Wij houden je uiteraard graag op de hoogte wanneer inschrijving wel mogelijk is. Laat aan ons Service Centre weten in welke cursus je interesse hebt en voor welke periode.

5. Ik kan niet inloggen op mijn persoonlijke pagina.

5.0. Waar kan ik inloggen op mijn persoonlijke pagina?
Log in via deze pagina

5.1. Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat moet ik doen?
Neem contact op met ons Service Centre, zodat wij je een link kunnen sturen om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

5.2. Ik kan niet inloggen, wat moet ik doen?
In eerste instantie kun je proberen de cookies op je computer te verwijderen (via browserinstellingen, zoekgeschiedenis) of in te loggen via een andere browser of device. Verhelpt dit het probleem niet? Cursisten met een e-nummer kunnen contact opnemen met ons Service Centre. Cursisten met een u- of  s-nummer kunnen contact opnemen met ICT van de Radboud Universiteit via de ICT helpdesk. Cursisten met een z-nummer kunnen contact opnemen met de ICT helpdesk via servicedeskict@radboudumc.nl

6. Ik kan niet inloggen op Brightspace.

Lukt inloggen niet? In veel gevallen is dit op te lossen door het wissen van je cookies.

Zie je de cursuspagina niet in jouw Brightspace-omgeving staan? Neem dan contact op met ons Service Centre.

Je docent publiceert het lesmateriaal en/of de opdrachten tijdens de cursus.
Het is daarom mogelijk dat er nog geen lesinhoud op jouw pagina staat voorafgaand aan de cursus.

7.  Wanneer is een intakegesprek en een plaatsingstoets voorafgaand aan de inschrijving verplicht?

Bij Nederlands
Heb je nog niet eerder bij ons een cursus gevolgd? Je kunt je pas inschrijven, nadat je een intakegesprek hebt gehad. Tijdens dit gesprek bekijken we welk niveau het beste bij je past. Plan je intakegesprek voor een cursus Nederlands via deze link.

Bij Engels
Om plaatsing in de juiste cursus te waarborgen, is het verplicht een gratis placement test (Oxford Online Placement Test) te komen maken. Je kunt je niet inschrijven voor de cursus zonder een OOPT-score. Voor het maken van de OOPT-test kun je je inschrijven via onze website.

Bij Duits, Frans, Italiaans, Spaans en Russisch
Uitgezonderd voor Italiaans op weg naar A1, Spaans op weg naar A1 en Russisch op weg naar A1 is voor de cursussen Duits, Frans, Italiaans, Spaans en Russisch een (telefonisch) intakegesprek verplicht. Voorafgaand aan het intakegesprek maak je een plaatsingstoets om je algemene taalniveau te bepalen. Aan het einde krijg je een score die je moet bewaren. Mede op basis van deze score kan de docent in het intakegesprek bepalen welke cursus bij jouw niveau past. Zo ben je er zeker van dat de cursus goed aansluit bij jouw leerdoelen.
- Plan hier je intake Duits
- Plan hier je intake Frans
- Plan hier je intake Italiaans
- Plan hier je intake Spaans
- Plan hier je intake Russisch

Overige talen
Voor al onze andere talen geldt: heb je al enige kennis van de taal, maar nog niet eerder een taalcursus bij ons gevolgd? Dan is een gratis telefonisch intakegesprek voorafgaand aan je inschrijving mogelijk. Neem hiervoor contact op met ons Service Centre.


8. Moet ik mij voorbereiden op de Oxford Placement Test?

Bij de Oxford Placement Test is er sprake van een nulmeting. De test geeft een indicatie van je huidige taalniveau Engels. Vind je het prettig om je enigszins voor te bereiden op deze test, dan kun je je verdiepen in de Engelse taal door bijvoorbeeld een Engelstalige film te kijken, een Engelstalig boek te lezen, radio te luisteren of online een taaltest te doen.


9. Ik heb na mijn inschrijving nog geen officiële bevestiging met de cursusinformatie ontvangen

Nadat je bent ingeschreven, ontvang je altijd direct een bevestiging van inschrijving per mail. Heb je deze niet ontvangen, neem dan contact op met ons Service Centre.
Uiterlijk 10 dagen voor de start van de cursus ontvang je van ons meer informatie over de cursus en/of een officiële bevestiging van deelname.


10. Ik wil mijn cursus annuleren. Is dat mogelijk?

Een annulering van een cursus dient altijd schriftelijk ingediend te worden via info@into.ru.nl Bij annulering zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.


11. Wat zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor restitutie van het cursusgeld voor Social Dutch 1 en 2?

  1. Je bent student of medewerker van de Radboud Universiteit.
  2. Je hebt minimaal 80% van de lessen bijgewoond.

Let op: studenten hebben recht op 2 gratis Social Dutch cursussen. Wanneer er niet aan de 80% aanwezigheidsplicht wordt voldaan, wordt de cursus na afloop gefactureerd. 

12. Ik wil doorstromen naar een hoger niveau. Wat zijn hier de voorwaarden voor?

Nadat je een cursus bij ons succesvol hebt afgerond, kan je doorstromen naar het volgende niveau. Succesvol afgerond betekent:

  • NT2 dag- en avondcursussen: deze cursussen worden afgesloten met een examen. Dit examen dien je te behalen.
  • Engels en Social Dutch: deze cursussen worden niet afgesloten met een examen. Om door te kunnen stromen, is het verplicht om minimaal 80% van de lessen van het vorige niveau te hebben bijgewoond.
  • Duits, Frans, Italiaans, Spaans, Russisch: deze cursussen worden niet afgesloten met een examen. Om door te kunnen stromen, is het verplicht om minimaal 80% van de lessen van het vorige niveau te hebben bijgewoond.
  • Overige talen: hiervoor gelden geen voorwaarden.


13. Hebben jullie een partnerorganisatie?

Ja, Wageningen in’to Languages. Bekijk het aanbod van Wageningen in’to Languages hier.

14.  Ik heb een schriftelijke verklaring nodig van mijn taalniveau. Kan ik dat krijgen bij Radboud in’to Languages?

Wij kunnen een niveauverklaring voor je opstellen voor de talen Engels, Duits, Frans en Spaans. Hoe werkt het? Met een toets stellen we je taalniveau vast. Afhankelijk van wat je nodig hebt, toetsen we één of meerdere vaardigheden. Ga altijd eerst na bij de instantie die de verklaring vraagt of een niveauverklaring van ons talencentrum afdoende is. Om je aan te melden, klik hier.

Heb je de veelgestelde vragen gelezen en wil je je inschrijven voor een cursus?


Heb je de veelgestelde vragen gelezen en wil je je inschrijven voor een cursus?