Zoek in de site...

Inscience Big Ideas 2016

Banner InScience UK

Opzienbarende wetenschap begint met een idee. Een groot idee. Grote ideeën die de wereld beter kunnen maken of grote ideeën die je de wereld beter doen begrijpen. Kom elke Inscience dag luisteren naar een toonaangevende wetenschapper met grote ideeën.

De Big Ideas tijdens wetenschapsfilmfestival Inscience van 2 – 6 november 2016, zijn een samenwerking van InScience en Radboud Reflects.

Making Matter Come Alive

Cronin

Hoe is leven op aarde ontstaan? Hoe verandert dode in levende materie? De spraakmakende Britse scheikundige Lee Cronin onderzoekt het in zijn lab. Door leven te creëren hoopt hij beter te begrijpen hoe leven ooit ontstaan is.

Do 3 november 2016 | LUX

Imagining Science with animations

Berry

In wetenschappelijke accurate en esthetisch rijke animaties laat Drew Berry onder meer zien hoe tumoren aan bloed komen en hoe stamcelkolonies zich ontwikkelen in beenmerg. Is het wetenschap? Is het kunst?

Vr 4 november 2016 | LUX

Nudge, Nudge, Who's There?

Garvey

Marketeers, spin-doctors, lobbyisten en pr-professionals willen allemaal in ons hoofd. Het wordt tijd om in opstand te komen tegen de verleidingsindustrie. Leer je te wapenen tegen mak consumeren en red de democratie.
Za 5 november | LUX

Environmental Melancholia

Lertzman

De klimaatcrisis is om moedeloos van te worden. Waarom doen we toch niets? Zijn we te apathisch? Nee, stelt de Amerikaanse psychologe Renee Lertzman. We moeten stoppen met het schetsen van verlammende doemscenario’s.

Zo 6 november 2016 | LUX

Filmfestival InScience

InScience

Meer weten over InScience? Bekijk de website

Trailer- Big Idea Lee Cronin