Zoek in de site...

Winnaars essaywedstrijd #ikschrijf

banner ikschrijf def

Vrouw met schrijfambities?

Vrouwen, opgelet: Heb jij (heimelijke) schrijfambities? Wil je altijd al weten hoe je begint met het schrijven van een boek of loop je rond met een geweldig idee voor een artikel? Kom dan speeddaten met een uitgever, schrijver of redacteur en vraag hem/haar whatever you want.

Old boys network

#ikschrijf is een initiatief dat zich inzet voor een divers publiek debat. Wij zien dat uitgevers en media zich nog steeds (ongewild) in een old boys network begeven, maar we vinden het de hoogste tijd die schijnbarrière te doorbreken! Want met zoveel intelligente en scherpzinnige vrouwen is het te zonde om in de publieke ruimte telkens maar naar mannen te luisteren.

Speeddaten

Met onze speeddates kunnen uitgevers en vrouwen aan elkaar wennen: na een kort gesprekje van 10 minuten kan weleens blijken dat de drempel om een artikel of boek idee in te dienen minder hoog is dan je dacht. Of misschien ben je wel gewoon benieuwd wat een uitgever eigenlijk doet op een dag, of hoe ze aan hun auteurs komen? Wat het ook is, als jij een vrouw bent met een interesse voor schrijven, dan kan je dit eigenlijk niet missen!

Schrijf je in voor de Nacht van de Filosofie

Dit is een onderdeel van de Nacht van de Filosofie op vrijdag 21 april 2017 in De Lindenberg in Nijmegen. Bekijk het complete programma.

De Nacht van de Filosofie is uitverkocht. Inschrijven is niet meer mogelijk.