Zoek in de site...

Jezelf blijven – Hoe doe je dat?

Jezelf blijven. Hoe doe je dat?

21.15 - 22.00 uur | Marikenzaal

Je moet je blijven ontwikkelen en flexibel zijn. Je moet je constant aanpassen in je werk en in je dagelijkse leven. Stilstand is immers achteruitgang. Maar verlies je zo niet het contact met jezelf? Schuif aan bij deze filosofieworkshop en leer hoe je jezelf kan blijven op een manier die bij je past.

Identiteit

Normaal beschouwen we identiteit als iets onveranderlijks. Jezelf blijven betekent dan een verzameling vaste eigenschappen behouden. De wereld waarin wij leven is echter continu aan verandering onderhevig.

Normatief begrip

Filosoof Jan Bransen pleit voor een normatief begrip van identiteit, dat zich kenmerkt door verandering. Het leven vraagt telkens van ons dat we keuzes maken en dingen doen, dingen die we onderdeel kunnen maken van een verdedigbare levensgeschiedenis. In contact komen met jezelf, in die levensgeschiedenis, hoe doe je dat?

Over de spreker

Jan BransenJan Bransen is hoogleraar Filosofie van de gedragswetenschappen aan de Radboud Universiteit. Hij schreef diverse zeer toegankelijke filosofieboeken, waaronder Waar filosofen van houden (2016), Wie ben ik dan? (2015) en Word zelf filosoof (2014). In 2014 won hij de Socratesbeker met zijn boek Laat je niets wijsmaken: over de macht van experts en de kracht van gezond verstand (2013).

Schrijf je in voor de Nacht van de Filosofie

Dit is een onderdeel van de Nacht van de Filosofie op vrijdag 21 april 2017 in De Lindenberg in Nijmegen. Bekijk het complete programma.

De Nacht van de Filosofie is uitverkocht. Inschrijven is niet meer mogelijk.