Zoek in de site...

Secret Sky | Installatie van kunstenaar Ton van der Laaken

Ton van der Laaken

Hele avond | Foyer

Sluit je voor vijf minuten helemaal af van de wereld onder een vilten cocon van kunstenaar Ton van der Laaken.

Een zijnsplek

De installatie Secret Sky bestaat uit hangende vilten cocons die met een puntvormig contragewicht omhoog en omlaag getrokken worden. Onder de cocons liggen cirkelvormige kussentjes waarop je als bezoeker plaatsneemt, waarna je de cocon over je heen laat zakken. Voor vijf minuten wordt je met open ogen ondergedompeld in rust en duisternis. In deze afgesloten ruimte zonder visuele prikkels kun je langzaam bewust worden van je ‘zijn’ in de tijd.

Stilte-interventies

Ton van der Laaken beschouwt zijn werken als stilte-interventies, mentale ruimtes die uitnodigen tot het ervaren van stilte. Vanuit de stilte kun je immers het juiste handelen vormgeven. Er is volgens de kunstenaar dan ook behoefte aan ont-digitalisering, aan ruimtes zonder beeldschermen en vrij van informatiestromen.

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door De Ketelfactory Schiedam; info: http://www.deketelfactory.nl/

Over de spreker

Ton van der LaakenTon van der Laaken heeft de bouwkunde verruild voor de kunsten. Hij studeerde aan de kunstacademies van Arnhem en Maastricht en tegenwoordig doceert hij Experimentele Beeld- en Ruimteconcepten aan de University of Applied Science in Düsseldorf. Hij maakt tekeningen, schilderijen en conceptuele kunstwerken.

Schrijf je in voor de Nacht van de Filosofie

Dit is een onderdeel van de Nacht van de Filosofie op vrijdag 21 april 2017 in De Lindenberg in Nijmegen. Bekijk het complete programma.

Deelname aan de Nacht van de Filosofie kost € 20,-
Studenten, scholieren, medewerkers van de Radboud Universiteit, Radboud Reflects-abonnees en Alumni Benefits Card-houders betalen € 10,-

De Nacht van de Filosofie is uitverkocht. Inschrijven is niet meer mogelijk.