Zoek in de site...

Silent Sky Project# | Participatiekunstwerk van kunstenaar Rob Sweere

Rob Sweere

20.30 - 21.15 uur | Foyer en binnenplaats

Zoek actief de rust op deze Nacht. Als het bijna donker wordt, nodigt kunstenaar Rob Sweere je na een korte inleiding uit dertig minuten op de grond te gaan liggen en naar de lucht te staren. Op een matje onder een deken gaat er van alles door je heen. Ervaar het zelf met Silent Sky.

Wereldwijd project

Het Silent Sky Project# is een lopend kunstproject dat inmiddels al meer dan zeventig keer heeft plaatsgevonden in ruim vijfentwintig landen. Overal nodigt de kunstenaar de deelnemers uit om een half uur lang niets anders te doen dan naar de lucht te staren en ruimte te geven aan dromen en fantasieën. Hoewel iedereen naar dezelfde lucht kijkt, lopen de ervaringen zeer uiteen. Jeugdherinneringen, spirituele ervaringen en het plannen van vakanties – alles komt voorbij.

Gewoontedier

Mensen zijn gewoontedieren. Rob Sweere probeert ze in zijn werk daarom uit hun dagelijkse bezigheden en gedachten te trekken en ze met andere ogen te laten kijken naar de wereld waarin ze leven. De plaatsen waar het Silent Sky Project# plaatsvindt zijn daarom vaak alledaagse ruimtes die niet gekozen worden vanwege hun schoonheid, maar vanwege de bijzondere connectie die de deelnemers ermee hebben.

Voorafgaand aan het project geeft Rob Sweere een korte introductie in de foyer. Daarna verplaatst de groep zich naar de binnenplaats van de Lindenberg waar ze zich zal neerleggen. Tijdens het event maakt de kunstenaar een foto van de groep, die hij gebruikt voor publicaties en tentoonstellingen

Over de spreker

Rob SweereRob Sweere is van huis uit fotograaf, maar legt zich in zijn werk vooral toe op het maken van installaties die je als bezoeker kunt betreden. Veel van die installaties plaatst hij in landschappen en bieden een ingekaderde blik op de natuur en de lucht. De kunstenaar reist met zijn tentoonstellingen en projecten de hele wereld over.

Dit kunstwerk wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Maand van de Filosofie

Schrijf je in voor de Nacht van de Filosofie

Dit is een onderdeel van de Nacht van de Filosofie op vrijdag 21 april 2017 in De Lindenberg in Nijmegen. Bekijk het complete programma.

Deelname aan de Nacht van de Filosofie kost € 20,-
Studenten, scholieren, medewerkers van de Radboud Universiteit, Radboud Reflects-abonnees en Alumni Benefits Card-houders betalen € 10,-

De Nacht van de Filosofie is uitverkocht. Inschrijven is niet meer mogelijk.