Zoek in de site...

Improvisatiefilosofie door Daan Roovers, Erno Eskens en Frank Meester

22.30 - 23.15 uur | Valkhofzaal

Filosoferen over een onderwerp naar keuze? Dat kan bij Stand-up filosofie! Met humor en filosofische diepgang beantwoorden filosofen Daan Roovers, Erno Eskens en Frank Meester iedere denkbare vraag uit het publiek – niets is te gek!

U vraagt, wij filosoferen

Wat is de zin van mijn leven? Waarom schiet ik na tien cursussen ‘onthaasten’ nog steeds zo vaak in de stress? Moet ik nu wel of niet naar nóg een filosofisch evenement over rust terwijl ik al zo weinig vrije tijd heb? U vraagt, wij filosoferen – dat is het concept. Vanuit verschillende denktradities geven de stand-up filosofen doordachte antwoorden op al je prangende vragen.

Over de sprekers

Daan RooversDaan Roovers is filosoof en docent aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast werkt ze als programmamaker bij omroep Human en De Rode Hoed en was ze tot voor kort hoofdredacteur van Filosofie Magazine. Samen met René Gude schreef ze het boek Kleine geschiedenis van de filosofie (2013). In april verschijnt Mensen maken: Nieuw licht op opvoeding.


(c) Paul ScheuldermanErno Eskens
is filosoof en medeoprichter van Filosofie Magazine.  Hij is hoofd van de Internationale School voor Wijsbegeerte. Eskens is een bekend bepleiter voor dierenrechten. Hij schreef rondom dit thema Democratie voor dieren (2009) en Een beestachtige geschiedenis van de filosofie (2014).

Frank MeesterFrank Meester is filosoof, columnist en muzikant. Samen met zijn broer Maarten publiceerde hij onder het pseudoniem Gebroeders Meester diverse boeken over filosofie en religie. Hun boek Meesters in het hier en nu (2012) was genomineerd voor de Socratesbeker 2013. Frank Meester is samen met Coen Simon initiatiefnemer van de filosofische pamfletreeks Nieuw Licht.

Schrijf je in voor de Nacht van de Filosofie

Dit is een onderdeel van de Nacht van de Filosofie op vrijdag 21 april 2017 in De Lindenberg in Nijmegen. Bekijk het complete programma.

De Nacht van de Filosofie is uitverkocht. Inschrijven is niet meer mogelijk.