Zoek in de site...

Festival met kunst, lezingen en meer

Plastic fantastic?

Diamonds are forever. Plastic helaas ook. Dat is tegenwoordig ook ‘duurzaam’. 
Bakeliet, nylon, styrofoam, pvc: plastic heeft vele vormen aangenomen. We kunnen niet meer zonder, maar de bergen plastic op het land en de plastic soep in de zee vormen inmiddels een serieuze bedreiging voor mens en dier.

Dompel je onder in Plastic fantastic? en stel je eigen gevarieerde programma middenín en rondom de tentoonstelling Dossier plastic van Museum het Valkhof.

Deelname € 10,-| € 5,-

Download de flyer (pdf, 411 kB)

Dossier plastic

liquid-mountain

Over de tentoonstelling
Wat moeten we met plastic? Wat ooit hét materiaal van de toekomst was, blijkt voor allerlei problemen te zorgen. Moeten we van plastic af, of heeft dit materiaal nog heel wat moois te bieden?

Plastic zak

plastic-zak

Lezing | 19.45 - 20.15
Wanneer we de tijd nemen om de plastic zak te zien als het ding wat het is, wat kunnen we dan van hem leren? Filosoof Elize de Mul neemt je mee in een esthetische ervaring van de plastic zak.

Plastic soep

plastic-soup-ad-ragas

Lezing | 20.00 - 20.30
De plastic soep wordt almaar groter. Welke schade richt plastic aan in de oceaan? Milieukundige Ad Ragas laat zien dat de vervuiling van onze zeeën en oceanen toe neemt als we nu niets doen.

Mobiele plasticrecyclefabriek

recycle

Lezing | 21.00  - 21.30
Leer meer van duurzaamheidsingenieur Daniel Poolen over een mobiele fabriek waarin het plastic op eilanden gerecycled kan worden.

Wat is plastic eigenlijk?

polymeren-dennis-lowik

Lezing | 21.30 - 22.00
Kijk door een chemische bril naar plastic je ziet volgens Dennis Löwik dat plastic naast negatieve ook positieve eigenschappen heeft.

Wintertuin als poëziecurator

wintertuin

Poëzie | Doorlopend
Wintertuin treedt op als Poëziecurator en vraagt vier dichters en schrijvers uit haar agentschap om in tekst te reageren op beeldende kunst.

Green Capital

CHALLENGE

Kick-off | 20.30 - 21.00 
Kun jij 30 dagen je afval drastisch verminderen? Ga de Nijmegen Afval Challenge aan. Kick-off door wethouder Harriët Tiemens.

Plastival

plastival

Demo | Doorlopend
Designer Wesley Nieuwenhuizen transformeert afval in bijzondere objecten. Hij demonstreert dat ter plekke.

Seas of Plastic

Captain-Charles-Moore-researching-plastic-at-sea

Film | 22:15 - 22.45
Kijk naar een film over kapitein Charles Moore. In 1997 ontdekten Moore en zijn crew wat de 'great pacific garbage patch' is gaan heten.

In gesprek

Gesprek | Doorlopend
Ga in gesprek met exposerend kunstenaar Karin van Dam of leer van Yvette Driever die de tentoonstelling Dossier plastic cureerde.

Tickets

Deelname aan Plastic fantastic? kost € 10,-
Medewerkers van de RU, studenten, scholieren, Radboud Reflects-abonnees en Alumni Benefits Card-houders € 5,-

Meld je aan