Zoek in de site...

Liquid Mountain | Wintertuin

banner-wintertuin

Wintertuin treedt op als Poëziecurator en vraagt dichters en schrijvers in tekst te reageren op beeldende kunst. Door deze literaire dialoog met het werk ontstaat een nieuwe blik op het werk en op de tentoonstelling. Vanavond treedt Wintertuin op als Poëziecurator bij de expositie Liquid Mountain. Vier schrijvers uit haar agentschap - Lisa Weeda, Johan Roos, Helena Hoogenkamp en Joost Oomen - zijn uitgenodigd om door middel van proza of poëzie te reageren op een door henzelf uitgekozen kunstwerk. Het eindresultaat dragen zij vanavond voor in het museum.

Over de auteurs

Schrijver Lisa WeedaLisa Weeda schrijft proza, theater en non-fictie. Haar werk verscheen onder meer in Das Magazin, De Titaan en De Optimist. In 2015/2016 zat ze in het Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds, waarvoor ze afreisde naar Oekraïne om onderzoek te doen naar het vaderland van haar oma. Eind 2016 verscheen bij Wintertuin haar chapbook De benen van Petrovski, een literair verslag van die reis.

Helena HoogenkampHelena Hoogenkamp schrijft proza en theaterteksten. Haar teksten verschenen onder meer in VPRO Gids en De Titaan en op hard//hoofd.nl en SSBA-salon.nl. Ze stond onder andere op Lowlands en de Zwarte Cross en won in 2012 de El Hizjra Literatuurprijs. In november 2015 verscheen haar chapbook Kleine zeemeermin, per ongeluk dood, een novelle over opgroeien in een omgeving waar een tsunami van aardappelpuree de grootste dreiging is.

Johan RoosJohan Roos schrijft software, poëzie en proza. De code die hij schrijft is bedrijfsgeheim, maar van zijn gedichten heeft hij er een aantal gepubliceerd, onder andere in Op Ruwe Planken, Strak en Das Magazin. Hij stond in de Turing Top 100 van 2016. In november 2014 verscheen zijn chapbook Hond Leeuw Zee. In deze dichtbundel stelt Johan de vraag: hoe ga je er mee om als in je eigen leven de ontrafeling zichtbaar begint te worden?

Joost OomenJoost Oomen is dichter en schrijver. Hij publiceerde de poëziebundels Vliegenierswonden en De stort en maakte de vinylsingle Joost Oomen. Joost is een begenadigd performer en trad onder andere op bij Crossing Border, Lowlands en het Gedichtenbal. In november 2016 verscheen zijn chapbook De zon als hij valt, een novelle over de reis die een jongen, een meisje, een oog en een pols afleggen om samen te zijn.

Schrijf je in voor Plastic fantastic?

Deelname aan Plastic fantastic? kost € 10,-
Medewerkers van de RU, studenten, scholieren, Radboud Reflects-abonnees en Alumni Benefits Card-houders € 5,-

INSCHRIJVEN

Terug naar het festivalprogramma.