Dieren in de politiek | Lezing door filosoof Eva Meijer

Dieren in de politiek

20.40 - 21.10 uur | Marikenzaal | de Lindenberg

Wie bepaalt wat politiek is? En wat politieke handelingen zijn? Waarom typeren we de aanwezigheid van ganzen in de buurt van Schiphol als overlast en niet als een grensconflict? Denk verder met filosoof Eva Meijer over het uitbreiden van onze politieke gemeenschap en het samenleven met niet-menselijke dieren.

Dieren en politiek

Bijen overleggen over wie ze aanvallen, duiven nemen democratische beslissingen en orang-oetangs werken samen om uit dierentuinen te ontsnappen. We komen steeds meer te weten over dierlijke gemeenschappen en ook over het innerlijke leven van dieren. Is het dan ook niet vanzelfsprekend dat we de dieren anders gaan behandelen? Volgens Eva Meijer hebben ook dieren politieke belangen en verdienen ze een stem in het politieke debat.

Over de spreker

Eva MeijerEva Meijer is beeldend kunstenaar, schrijver en filosoof. Afgelopen jaar promoveerde ze aan de UvA met het proefschrift Political Animal Voices. Ook dieren hebben politieke belangen, stelt ze, en verdienen daarom ook een stem in het politieke debat.

Schrijf je in voor de Nacht van de Filosofie

Dit is een onderdeel van De verbeelding aan de macht | Nacht van de Filosofie in Nijmegen.

Deelname kost € 20,-. Studenten, scholieren, medewerkers van de Radboud Universiteit, Radboud Reflects-abonnees, Alumni Benefits Card-houders en leden van de PV Radboud betalen € 10,-.

Bekijk het volledige programma.