Zoek in de site...

Landschapspijn. Een nieuw klimaatvocabulaire | Lezing met Evanne Nowak

Banner verbeelding eco crisis

20.40 - 21.10  | Karolingenzaal, de Lindenberg

Wat doen hittegolven, sneeuw- en hagelstormen met het leven van een boer, een boswachter of een verzekeraar? Hoe gedijen we als mensen onder de effecten van al die weerextremen? We zijn ons bewust van de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering op het milieu, maar wat betekenen de extremere weersomstandigheden voor de mens zelf?

Evanne Nowak brengt met termen als ‘ecologische schaamte’, ‘landschapspijn’ en ‘milieumelancholie’ de impact van de klimaatverandering op ons psychologische leven in kaart. Leer hoe je met dit nieuwe vocabulaire de ecologische crisis beter kunt verbeelden en hoe dit kan helpen er beter mee om te gaan.

Over de spreker

Evanne NowakEvanne Nowak studeerde zingeving, ethiek en geestelijke verzorging aan de Universiteit voor Humanistiek. Nu ontwikkelt ze projecten en programma’s waarin ze duurzaamheid, rechtvaardigheid, identiteit en levensbeschouwing bij elkaar brengt. Hierbij kruipt ze vaak in de rol van gespreksleider.

Schrijf je in voor de Nacht van de Filosofie

Dit is een onderdeel van De verbeelding aan de macht | Nacht van de Filosofie in Nijmegen.

Deelname kost € 20,-. Studenten, scholieren, medewerkers van de Radboud Universiteit, Radboud Reflects-abonnees, Alumni Benefits Card-houders en leden van de PV Radboud betalen € 10,-.

Bekijk het volledige programma.

Inschrijven