Zoek in de site...

Mens zijn in een digitale wereld | Gesprek met filosofen Miriam Rasch en Carli Coenen

Men zijn in een digitale wereld | Filosofen Miriam Rasch en Carli Coenen

21.30 – 22.10 uur | Valkhofzaal, de Lindenberg

Sta je wel eens stil bij de invloed van digitale technologie op je leven? Onderwijs, werk, liefde en vriendschap: bijna alle aspecten van het leven zijn tegenwoordig door het internet getransformeerd. Filosoof Miriam Rasch legt uit hoe de digitale revolutie ons als mens in de afgelopen decennia heeft veranderd.

Echt versus virtueel

De echte wereld en de virtuele wereld lopen voortdurend in elkaar over en de grens is al lang niet meer te trekken. Heeft het internet onze wereld beter of juist slechter gemaakt? En wat betekent het in dit digitale tijdperk om mens te zijn? Hoe vind je de weg in de uitgestrektheid van het internet, in een oneindige wereld die overweldigend en tegelijkertijd prachtig is?

Filosoof Carli Coenen interviewt filosoof Miriam Rasch over haar essaybundel Zwemmen in de oceaan, waarin ze zich afvraagt wat het betekent om mens te zijn in een digitale wereld.

Over de sprekers

Miriam RaschMiriam Rasch is filosoof en literatuurwetenschapper. Ze werkt als onderzoeker en docent bij het Instituut voor Netwerkcultuur van de Hogeschool van Amsterdam. In haar essaybundel Zwemmen in de oceaan (2017) spreekt ze over de vervaagde grens tussen de ‘echte’ en de ‘virtuele’ wereld.Carli CoenenCarli Coenen is promovendus filosofie aan de Open Universiteit. Haar onderzoek gaat over de vraag wat het is om te denken.

Schrijf je in voor de Nacht van de Filosofie

Dit is een onderdeel van De verbeelding aan de macht | Nacht van de Filosofie in Nijmegen.

Deelname kost € 20,-. Studenten, scholieren, medewerkers van de Radboud Universiteit, Radboud Reflects-abonnees, Alumni Benefits Card-houders en leden van de PV Radboud betalen € 10,-.

Bekijk het volledige programma.

Inschrijven