Zoek in de site...

Paulus en opstand | Lezing met Gert-Jan van der Heiden

Paulus en opstand

DIT ONDERDEEL VERVALT WEGENS ZIEKTE VAN DE SPREKER

22.40 – 23.10 uur | Karolingenzaal, de Lindenberg

Wat heeft de apostel Paulus ons over opstand te vertellen? Filosoof Gert-Jan van der Heiden laat je inzien hoe groot de invloed is van Paulus op onze cultuur en ons streven naar emancipatie en gelijkheid.

Al sinds de eeuwwisseling staat de apostel Paulus in het middelpunt van de filosofische belangstelling. In zijn brieven vinden we aanwijzingen voor een nieuwe manier van denken over de wereld, de tijd en geschiedenis, maar ook over de levenskunst, het recht en de politiek. Paulus’ brieven staan daarmee aan de basis van ervaringen die onder andere onze sociaal-politieke agenda van emancipatie en gelijkheid hebben gevormd, waarden waarvoor we ook tegenwoordig nog regelmatig in opstand komen.

Over de spreker

Heiden, Gert-Jan van der (door Kelley van Evert) vierkantGert-Jan van der Heiden is hoogleraar Metafysica aan de Radboud Universiteit. Een van de centrale vragen binnen zijn onderzoek is de verhouding tussen taal een waarheid. Daarnaast zet hij een multidisciplinair onderzoek op naar hedendaagse interpretaties van de brieven van de apostel Paulus.

Schrijf je in voor de Nacht van de Filosofie

Dit is een onderdeel van De verbeelding aan de macht | Nacht van de Filosofie in Nijmegen.

Deelname kost € 20,-. Studenten, scholieren, medewerkers van de Radboud Universiteit, Radboud Reflects-abonnees, Alumni Benefits Card-houders en leden van de PV Radboud betalen € 10,-.

Bekijk het volledige programma.

Inschrijven