Zoek in de site...

Rebelleren: toen en nu | Dubbelcollege met Eva Rovers en Mathijs van de Sande

Rebelleren: toen en nu | Dubbelcollege met Eva Rovers en Mathijs van de Sande

21.30 - 22.10 uur | Yellow/Blue Room | de Lindenberg

Wat is de beste manier om in opstand te komen? En heeft de geschiedenis ons iets geleerd? Ga samen met cultuurhistorica Eva Rovers en filosoof Mathijs van de Sande dieper in op rebellie.

Mathijs van de Sande

Wat is de erfenis van mei ‘68? In hoeverre wortelen de protestbewegingen van de afgelopen jaren – de Ocuppy-beweging, de Indignados, de Arabische lente – in de studentenopstanden van toen? En wat is er veranderd in de afgelopen vijftig jaar? Filosoof Mathijs van de Sande gaat in een korte lezing in op de parallellen tussen de opstanden van toen en nu. Komt het er nog steeds op aan de verbeelding aan de macht te krijgen?

Eva Rovers

Hoe kun je ervoor zorgen dat verzet echt iets oplevert? Wat is er nodig om de wereld te kunnen veranderen? En welke rol spelen social media hierbij? Auteur Eva Rovers werpt aan de hand van praktische voorbeelden nieuw licht op verzet en legt uit hoe je de rebel in jezelf naar boven haalt.

Over de sprekers

Eva RoversEva Rovers is cultuurhistorica en auteur. Als schrijfster houdt ze zich de laatste jaren bezig met opstand en verzet. Vorig jaar publiceerde ze Ik kom in opstand, dus wij zijn over opstand in digitale tijden. In mei verschijnt haar nieuwe boek over opstand: Practivisme. Een handboek over heimelijke rebellen.



Mathijs van de Sande

Mathijs van de Sande is docent Praktische filosofie aan de Radboud Universiteit. In 2017 promoveerde hij op het Hoger Instituut voor de Wijsbegeerte (Leuven) met een proefschrift over de politiek van hedendaagse protestbewegingen, zoals Occupy en de Indignados.(foto: Ted van Aanholt)


Hanneke Nooijen sprak alvast met Mathijs van de Sande: “Denken voorbij het mogelijke.”

Schrijf je in voor de Nacht van de Filosofie

Dit is een onderdeel van De verbeelding aan de macht | Nacht van de Filosofie in Nijmegen.

Deelname kost € 20,-. Studenten, scholieren, medewerkers van de Radboud Universiteit, Radboud Reflects-abonnees, Alumni Benefits Card-houders en leden van de PV Radboud betalen € 10,-.

Bekijk het volledige programma.

Inschrijven