Zoek in de site...

Stand up filosofie met filosofen Cees Leijenhorst en Linde van Schuppen

Stand up filosofie

19.40 – 20.10 uur en 21.40 – 22.10 uur| Restaurant| de Lindenberg

Met humor en filosofische diepgang bespreken filosofen Cees Leijenhorst en Linde van Schuppen actuele kwesties met elkaar en met het publiek. Zo vragen zij zich af of de verbeelding niet al veel te lang aan de macht is. Wordt het zo langzamerhand niet tijd dat die verwende babyboomgeneratie inziet hoe makkelijk zij het hebben gehad?

De idealist uithangen is zo zwaar nog niet wanneer je je schaapjes op het droge hebt. Wel pleiten ze voor het behoud van de rebel without a cause-achtige opstandigheid van de jaren 60. Want dat belooft nog wat met die klimaatcrisis. Het roer moet om natuurlijk, maar ecofascisme ligt op de loer. Omgaan met autoriteit is ook nog steeds een ding.

Zo vragen Cees en Linde zich af hoe het toch kan dat wetenschappers de ene keer als hoeders van de waarheid op het schild gehesen worden – het is onderzocht, dus het is waar! – dan weer als meningenboeren worden weggezet – die klimaatwetenschappers zijn het niet allemaal eens hoor!

Schroom niet om ze te onderbreken met een vraag of een stelling.

Over de sprekers

Leijenhorst, Cees - door Michelle van de SchootbruggeCees Leijenhorst is hoofddocent Geschiedenis van de Moderne Filosofie aan de Radboud Universiteit.LSchuppen, Linde van 2018inde van Schuppen is promovendus aan de Radboud Universiteit. Ze doet onderzoek naar het taalgebruik en de verhalen van mensen met een schizofrenie diagnose. Daarnaast geeft ze ook les.

Schrijf je in voor de Nacht van de Filosofie

Dit is een onderdeel van De verbeelding aan de macht | Nacht van de Filosofie in Nijmegen.

Deelname kost € 20,-. Studenten, scholieren, medewerkers van de Radboud Universiteit, Radboud Reflects-abonnees, Alumni Benefits Card-houders en leden van de PV Radboud betalen € 10,-.

Bekijk het volledige programma.

Inschrijven