Zoek in de site...

Het volk in de grot | Gesprek met Denker des Vaderlands René ten Bos

Het volk in de grot | Gesprek met Denker des Vaderlands René ten Bos

21.30 - 22.10 uur | Lindenbergzaal, de Lindenberg

Kan de intellectuele elite wel bepalen wat goed is voor de maatschappij en het volk? Filosoof Arjen Kleinherenbrink gaat in gesprek met Denker des Vaderlands René ten Bos over zijn nieuwe boek Het volk in de grot.

Plato

In Plato's beroemde allegorie van de grot wordt het volk door de ontwikkelde mens aangespoord om de grot te verlaten en naar buiten te treden om zichzelf te verlichten. Maar wat wil het volk eigenlijk? Heeft die het niet prima in die grot? En is het alternatief dat de verlichte types daarbuiten bieden wel aantrekkelijk genoeg?

In Het volk in de grot gaat René ten Bos de grot in en ontwaart een kloof tussen wetenschap en maatschappij. Komt het erop aan die kloof te overbruggen? Kan wetenschap bevrijdend zijn?

Over de sprekers

René ten BosRené ten Bos is filosoof aan de Radboud Universiteit en tevens Denker des Vaderlands. Hij roert zich regelmatig in het maatschappelijke debat. Tijdens zijn Denkerschap wil hij zich vooral richten op de manier waarop wij met de aarde omgaan.Arjen KleinherenbrinkArjen Kleinherenbrink is filosoof aan de Radboud Universiteit. Vorig jaar verscheen van hem Alles is een machine. In 2018 verschijnt Avonturen bestaan niet, dat hij samen met Simon Gusman schreef.

Schrijf je in voor de Nacht van de Filosofie

Dit is een onderdeel van De verbeelding aan de macht | Nacht van de Filosofie in Nijmegen.

Deelname kost € 20,-. Studenten, scholieren, medewerkers van de Radboud Universiteit, Radboud Reflects-abonnees, Alumni Benefits Card-houders en leden van de PV Radboud betalen € 10,-.

Bekijk het volledige programma.

Inschrijven