Zoek in de site...

Wie weet. De impact van Charlie Hebdo | Interview met schrijver en filosoof Jannah Loontjens door publicist en programmamaker Femke Halsema

Wie weet. De impact van Charlie Hebdo

21.30 - 22.10 uur | Steigerzaal, de Lindenberg

In haar nieuwe boek Wie Weet neemt Jannah Loontjens je mee terug naar de avond voor de grote protestmars ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag op Charlie Hebdo. Door de ogen van de verschillende personages maakt Loontjens de sociale en politieke problemen van deze tijd op meeslepende wijze voelbaar. Ze laat zien hoe de grotere wereldpolitiek doorklinkt in het leven van alledag.

Met Wie Weet in het achterhoofd interviewt Femke Halsema Jannah Loontjens over de rol van opstand in onze huidige samenleving. Wat was de impact van de aanslag op Charlie Hebdo? Waarom ging men de straat op? En onder welk mom verenigde men zich? Je suis Charlie, zeiden we, maar wat bedoelden we daarmee?

Over de sprekers

Jannah LoontjensJannah Loontjens is filosoof en schrijver. Daarnaast is ze gepromoveerd als literatuurwetenschapper. In 2018 komt haar nieuwe boek Wie Weet uit.Femke Halsema. Foto: Stephan VanfleterenFemke Halsema is publicist, programmamaker en bestuurder. Van 1998 tot 2011 was zij namens Groen Links lid van de tweede kamer. Na haar politieke carrière is zij vooral bekend geworden als auteur. Dit jaar schrijft ze het essay voor de Maand van de Filosofie.

Schrijf je in voor de Nacht van de Filosofie

Dit is een onderdeel van De verbeelding aan de macht | Nacht van de Filosofie in Nijmegen.

Deelname kost € 20,-. Studenten, scholieren, medewerkers van de Radboud Universiteit, Radboud Reflects-abonnees, Alumni Benefits Card-houders en leden van de PV Radboud betalen € 10,-.

Bekijk het volledige programma.

Inschrijven