Zoek in de site...

De wereld veranderen. Hoe doe je dat? | Filosofische werkplaats met filosoof Mathijs van de Sande

De wereld veranderen. Hoe doe je dat? | Filosoof Mathijs van de Sande

20.30 - 21.10 uur | Red Room, de Lindenberg

“Verbeter de wereld, begin bij jezelf!”, zo luidt het gezegde. Maar is dat wel de beste manier om de wereld te veranderen? Is afval scheiden en met de fiets naar je werk gaan genoeg? Is het soms niet ook nodig om de straat op te gaan en je stem te laten horen? Of om je een keer juist niet te houden aan alle regels?

En als je de status quo wilt veranderen, kun je dat dan het beste “van binnenuit” doen? Of corrumpeert macht altijd en is het beter om buiten het centrum van de macht te stappen en die van buitenaf te bevechten?

In deze filosofische werkplaats denk je samen met filosoof Mathijs van de Sande na over deze vragen. Hoe wil jij de wereld veranderen?

Over de spreker

Mathijs van de SandeMathijs van de Sande is docent Praktische filosofie aan de Radboud Universiteit. In 2017 promoveerde hij op het Hoger Instituut voor de Wijsbegeerte (Leuven) met een proefschrift over de politiek van hedendaagse protestbewegingen, zoals Occupy en de Indignados.

(Foto: Ted van Aanholt)

Schrijf je in voor de Nacht van de Filosofie

Dit is een onderdeel van Mei ’68. De verbeelding aan de macht | Nacht van de Filosofie in Nijmegen.

Deelname kost € 20,-. Studenten, scholieren, medewerkers van de Radboud Universiteit, Radboud Reflects-abonnees, Alumni Benefits Card-houders en leden van de PV Radboud betalen € 10,-.

Bekijk het volledige programma.

Inschrijven