Zoek in de site...

Estate | Filmgesprek met het publiek

Estate | Filmgesprek met het publiek

22.00 - 22.45 uur | Grote zaal, De Waagh

Op een zonnig mediterraans strand lijkt de tijd te bevriezen. Een uitgeputte zwarte man kruipt weg van het strand. De vakantiegangers om hem heen merken hem niet eens op; ze zijn bezig met zonnen of met hun ijsje. Estate is geïnspireerd door een foto van Juan Medina uit 2006 gemaakt op het Spaanse strand Gran Tarajal, maar roept ook associaties op aan Doornroosje.

Bekijk samen de film en bespreek wat hij bij je oproept: wat zijn je eerste associaties, wat is je het meeste bijgebleven? Wat zegt de film over de manier waarop we kijken naar vluchtelingen? En hoe kan het dat er twee werelden naast elkaar bestaan, zonder dat ze elkaar lijken te raken? Gespreksleiders Lisa Hilderink en Elianne Keulemans zorgen voor theologische verdieping. Iedereen komt aan het woord en wordt aan het denken gezet.

Over de gespreksleiders

Elianne KeulemansElianne Keulemansis theoloog en Adviseur strategische relaties aan de Radboud Universiteit.Lisa HilderinkLisa Hilderink is religiewetenschapper en studievoorlichter aan de Radboud Universiteit.Dit is een programma van Radboud Reflects in samenwerking met Go Short.

Bekijk het volledige programma