Zoek in de site...

Het geheim van de liefde | Lezing door theoloog Christoph Hübenthal

Het geheim van de liefde

20.30 - 21.00 uur | Kleine zaal, De Waagh

We moeten onze alledaagse opvattingen over de liefde loslaten. De liefde is een geheim waarvan we hooguit het topje van de ijsberg hebben ontdekt. Zo ziet theoloog Christoph Hübenthal de liefde als doel van ons leven. Schuif aan voor een intellectuele reis naar het geheim van de liefde en begrijp daarna de reis die het leven is beter.

De zin van het leven

Wat is de zin van het bestaan? Waarom doe ik wat ik doe, en waar leidt het allemaal toe? Het zijn vragen die iedereen zich wel eens stelt, en soms lijkt het simpele antwoord: de liefde. Er zijn heel veel boeken over geschreven en talloze films over gemaakt, waarin we onszelf kunnen herkennen en onze eigen emoties weerspiegeld zien. Kom luisteren naar de theologische invalshoek van deze levensvragen.

Over de spreker

Christoph HübenthalChristoph Hübenthalis systematisch theoloog en ethicus aan de Radboud Universiteit. Hij onderzoekt de levensvragen van een pluralistische, geseculariseerde en geglobaliseerde samenleving.Dit is een onderdeel van Wanderlust, Theologisch Festival over reizen.

Bekijk het volledige programma