Canada’s Response to the Refugee Crisis | Ambassador’s Lecture by Sabine Nölke, Ambassador of Canada to The Netherlands (UITVERKOCHT) (Lezing)

donderdag 29 september 2016Plaats in mijn agenda
19:30 tot
Aula Radboud Universiteit, Comeniuslaan 2, Nijmegen
Organisator(s)
Radboud Reflects i.s.m. International Office van Radboud Universiteit
Spreker
Sabine Nölke, de ambassadeur van Canada in Nederland

Banner Canada

Foto: Hanna Mariah.

De ambassadeurslezing is uitverkocht. Inschrijven is niet meer mogelijk.

This lecture is in English

Welke idealen schuilen er achter het Canadese vluchtelingenbeleid? En wat zijn de overeenkomsten en verschillen met de Europese benaderingen?

In de eerste twee maanden van dit jaar heette de Canadese overheid 25.000 Syrische vluchtelingen welkom en sprak zij haar ambitie uit om in 2016 in totaal 55.800 vluchtelingen op te vangen.

Eenmaal de Canadese grens over wacht de vluchtelingen een omvangrijk programma om hun succesvolle integratie te ondersteunen. De Canadese overheid werkt daarvoor samen met een uitgebreid netwerk van betrokken partijen.

Hoe geven de Canadese waarden van diversiteit, pluralisme en inclusie vorm aan het vluchtelingenbeleid? Op welke manier kunnen we de situatie in Canada vergelijken met die in Europa? En wat kunnen we dan van elkaar leren?

Sabine Nölke, ambassadeur van Canada in Nederland, licht de Canadese visie toe. Daarna gaat ze in gesprek met Evert van der Zweerde en met het publiek. Evert van der Zweerde is sociaal en politiek filosoof aan de Radboud Universiteit.

Na afloop van het programma vindt er een meet-and-greet plaats met Canadese hapjes en drankjes en live-muziek.

Over de spreker

Nölke, Sabine - photo Gov of Canada 100px

Sabine Nölke is sinds juli 2015 ambassadeur van Canada in Nederland. Daarnaast is ze namens Canada vertegenwoordiger bij The Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW). Ze werkte voornamelijk op het gebied van juridische zaken en internationale veiligheid. Sabine Nölke studeerde Rechten aan de University of Western Ontario in Canada en aan de London School of Economics and Political Science in Groot-Brittannië.

Deelname

Deelname kost € 5,- | Medewerkers van de RU, studenten, scholieren, Radboud Reflects-abonnees en Alumni Benefits Card-houders gratis

Dit is een lezing van het Radboud Reflects i.s.m. International Office van de Radboud Universiteit.

De ambassadeurslezing is uitverkocht. Inschrijven is niet meer mogelijk.