Zoek in de site...

Let's Talk About Animals | Radboud Reflects @Go Short met filosoof Eva Meijer (Lezing)

Datum
zondag 10 april 2016Plaats in mijn agenda
Tijd
15:00 tot
Locatie
LUX, Mariënburg 38-39, Nijmegen
Organisator(s)
Radboud Reflects i.s.m. Go Short
Spreker
Filosoof Eva Meijer, cultuurwetenschapper Martijn Stevens en illustrator Lize Korpershoek
Beschrijving

Katten op stofzuigers, vogels die meezingen en schattige varkentjes of luiaards, je kan het zo gek niet bedenken of er staat een dierenfilmpje van op YouTube of op je facebooktijdlijn. En, we zijn er gek op!  Zelfs de grootste tegenstanders kunnen niet om de hype heen.

Wat zegt deze obsessie met dierenfilmpjes over onze verhouding tot dieren? Waarom houden we zo massaal van dierenfilmpjes, en houden we ook net zo massaal van dieren?

Op het Internationale Korte Film Festival Go Short geeft filosoof en kunstenaar Eva Meijer een lezing over onze verhouding tot dieren en dierenfilmpjes. Daarna gaat ze in gesprek met Lize Korpershoek, oprichtster van het eerste kattenfilmpjesfestival en Maarten Reesink, docent Animal Studies aan de UVA.

Eva Meijer is beeldend kunstenaar, filosoof, schrijver en singer-songwriter. Ze werkt aan een proefschrift over de politieke stem van het dier en in maart verschijnt Dierentalen, een boek over mens, dier en taal.

Lize Korpershoek is illustrator, schrijfster en programmamaker voor CineVille. Ze is oprichtster van de populaire facebookpagina ‘Ik kijk liever kattenplaatjes dan de Voice of Holland’ en het filmprogramma Poezenavond in De Uitkijk.

Maarten Reesink  is werkzaam bij de afdeling Media en Cultuur van de Universiteit van Amsterdam, waar hij college geeft over Animal Studies, dat zich bezighoudt met de representatie en betekenis van dieren in de populaire en audiovisuele cultuur.

Tickets

Een ticket kost € 5,-. De kaartverkoop verloopt via de website van Go Short. Hiervoor is een inlogaccount van LUX Nijmegen vereist. Registratie hiervoor is gratis.GS_header_980x190

Go Short is hét kortefilmfestival van Nederland. In vijf festivaldagen van 6 – 10 april 2016  worden de beste recente korte films van Europa vertoond, en worden de Go Short Awards uitgereikt. Naast het competitieprogramma biedt Go Short ook diverse focusprogramma's, workshops, lezingen en party's.