Zoek in de site...

De mens, meer dan een hersenbeest | Lezing en gesprek met filosofen Marjan Slob en Marc Slors (Lezing)

Datum
dinsdag 18 oktober 2016Plaats in mijn agenda
Tijd
19:30 tot
Locatie
LUX, Mariënburg 38-39, Nijmegen
Organisator(s)
Radboud Reflects
Spreker
Filosofen Marjan Slob en Marc Slors
Beschrijving

Banner hersenbeest zonder inschrijfbutton

Meer dan een scan

Een scan van onze hersenpan is niet genoeg om te weten wie we zijn. Als je nadenkt over de vraag ‘wat is de mens?’, horen daar niet-scanbare begrippen als vrije wil, bewustzijn, het zelf en identiteit bij.

Filosofen, historici en andere geesteswetenschappers beschikken over een verfijnd vocabulaire om deze begrippen te duiden. Leer van filosoof Marjan Slob hoe de geesteswetenschappers en hersenwetenschappers zouden moeten samenwerken om onszelf steeds beter te begrijpen.

Hersenbeest

Marjan Slob is de auteur van het boek Hersenbeest (2016). Ze beschrijft daarin de spanning tussen de taal van de hersenwetenschap en de taal van de geesteswetenschap. Na haar lezing gaat zij in gesprek met filosoof Marc Slors.

Over de sprekers

Slob, MarjanMarjan Slob is essayist en filosoof. Ze schreef het boek Hersenbeest. Eerder schreef zij de boeken Foute fantasieën, Een ander ik, Angstaanjagend en groots en Mensenrechten in beweging. Ze is onder meer columnist voor De Volkskrant.Slors, Marc - door Michelle van de SchootbruggeMarc Slors is hoogleraar Cognitiefilosofie aan de Radboud Universiteit. Hij publiceerde vele artikelen en boeken op het gebied van persoonlijke identiteit, sociale cognitie, mentale veroorzaking en vrije wil.

Deelname

Deelname € 5,- | Medewerkers van de RU, studenten, scholieren, Alumni Benefits Card-houders en Radboud Reflects-abonnees gratis

De inschrijving via deze site is gesloten. U kunt kaarten reserveren via de kassa van LUX.