Zoek in de site...

Science and Politics. Two Separate Worlds? | PhD Lunch Meeting with business economic Joris Knoben, social geographer Kolar Aparna and political scientist Anya Topolski (Lezing)

Datum
donderdag 20 oktober 2016Plaats in mijn agenda
Tijd
12:45 tot
Locatie
De Brasserie (Spinozagebouw), Montessorilaan 3, Radboud Universiteit
Organisator(s)
Radboud Reflects en Promovendi Overleg Nijmegen
Spreker
Business economic Joris Knoben, social geographer Kolar Aparna and political philosopher Anya Topolski
Beschrijving

Banner science and politics 20 okt 2016

This lunch meeting is in English

Is het gepast om als wetenschapper politieke uitspraken te doen? Of moet onderzoek gevrijwaard blijven van politiek en activisme? Radboud-wetenschappers doen tijdens deze bijeenkomst hun standpunt uit de doeken. Kom samen lunchen en discussieer mee over de spanning tussen wetenschap en persoonlijke overtuigingen.

Politieke data

Sociaal geograaf Kolar Aparna vraagt zich af of wetenschappelijke data niet in zichzelf al politiek zijn. Ze is als wetenschapper en als burger vastberaden om Europa’s grenzenpolitiek in relatie tot asielmigratie ter discussie te stellen.

Bedrijfseconoom Joris Knoben ziet zijn onderzoek als maatschappelijk relevant, maar probeert politieke standpunten te verbergen. Tijdens zijn onderzoek ervoer hij hoe betrokken partijen zijn data probeerden te politiseren.

Politiek filosoof Anya Topolski stelt dat je politieke ik en je wetenschappelijke ik niet altijd gescheiden kunnen zijn. Daarom is het volgens haar belangrijk om je impliciete en expliciete partijdigheden op tafel te leggen.

Programma

Kolar Aparna, Joris Knoben en Anya Topolski maken een kort statement over de relatie tussen wetenschap en politiek. Vervolgens gaan ze in gesprek met het publiek onder leiding van Rob van de Ven, programmamaker bij Radboud Reflects.


Kolar AparnaKolar Aparna is als PhD-student verbonden aan de afdeling Geografie, planologie en milieu van de Radboud Universiteit. In haar onderzoek kijkt ze naar alledaagse vijandigheid en gastvrijheid in de context van asielmigratie. Ze onderzoekt welke implicaties dat heeft voor hoe we de grenzen van Europa begrijpen en ons actief inzetten om ze te veranderen.

Joris KnobenJoris Knoben
is hoogleraar Bedrijfseconomie aan de Radboud Universiteit en onderwijst en onderzoekt de relatie tussen organisaties en hun leefomgeving.Anya TopolskiAnya Topolski is politiek filosoof aan de Radboud Universiteit. Haar onderzoek richt zich op religie, racisme en uitsluiting van minderheden in Europa.Deelname

Deelname is gratis. Voor de lunch wordt gezorgd.

Inschrijven is alleen mogelijk voor PhD-studenten. De inschrijving is gesloten.