The Future of Our Planet | Sustainability Week Lecture by astronaut André Kuipers (UITVERKOCHT) (Lezing)

dinsdag 11 oktober 2016Plaats in mijn agenda
16:00 tot
Radboud Sportcentrum, Heijendaalseweg 141, Nijmegen
Organisator(s)
Radboud Reflects, Radboud Sustainable Development Network, Masters Environment and Society Studies
Spreker
Astronaut André Kuipers

Banner André Kuipers

Foto: Speakers Academy - Walter Kallenbach

This lecture is in English

Duurzaamheid

Astronaut André Kuipers vloog tijdens zijn ruimtereizen zestien keer per dag rond de aarde. Vanuit de ruimte zag hij heel goed de gevolgen van klimaatverandering, ontbossing, erosie, en verstedelijking. Denk verder over en leer van Kuipers' ideeën om van deze planeet een betere, meer duurzame plaats te maken.

Environment and Society Studies

Wilma de Koning, lid van het College van Bestuur van de Radboud Universiteit, opent de lezing die tevens de aftrap is van de nieuwe master Environment and Society Studies. Na zijn lezing gaat André Kuipers in gesprek met Lisa Doeland, programmamaker bij Radboud Reflects.

André Kuipers

André-Kuipers----(C)-ESA-NASAAndré Kuipers is de eerste Nederlandse astronaut die twee ruimtemissies op zijn naam heeft staan. In totaal bracht hij 204 dagen in de ruimte door: 11 dagen gedurende de DELTA-missie in 2004 en meer dan een half jaar gedurende de PromISSe-missie in 2011-2012.

Aan boord van het internationale ruimteschip was hij niet alleen arts en ingenieur, maar samen met zijn collega’s uit Rusland en Amerika verzamelde hij ook een overvloed aan wetenschappelijke gegevens. André Kuipers werd Ambassadeur van de Aarde. Hij is ervan overtuigd dat duurzaamheid noodzakelijk is voor de toekomst van onze planeet.

Deelname

€ 10,- | Gratis voor studenten, medewerkers en Alumni Benefits Card-houders van de Radboud Universiteit, medewerkers van het Radboudumc en Radboud Reflects-abonnees

Alle toegangstickets zijn uitverkocht. Ook de reservelijst is vol. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Radboud en duurzaamheid
De Radboud Universiteit en Radboudumc hebben ‘duurzaamheid’ tot een van hun kernwaarden gemaakt. Deze zomer lanceerde de universiteit haar ‘Duurzaamheidsagenda 2016-2020’ voor haar onderzoek, onderwijs en operaties. De lezing van André Kuipers is onderdeel van de Duurzaamheidsweek van de Radboud Universiteit en Radboudumc en vormt tevens onderdeel van het nieuwe Master programma Environment and Society Studies (ESS).