Zoek in de site...

UITVERKOCHT Wie is er bang voor feminisme? | Gesprek en theatermonologen (Lezing)

Datum
dinsdag 9 mei 2017Plaats in mijn agenda
Tijd
19:30 tot
Locatie
LUX, Mariënburg 36-38, Nijmegen
Organisator(s)
Radboud Reflects en Radboud Gender & Diversity Network
Beschrijving

Banner uitverkocht

Deze activiteit is uitverkocht. U kunt via de website geen kaartjes meer bestellen. Wel is er een kans dat u een vrijgevallen plek kunt krijgen als u naar de zaal komt.

Het is weer hip je feminist te noemen en daarvoor uit te komen. Moderne feministen zijn niet meer de boze activistische vrouwen met okselhaar, maar strijders van allerlei pluimage die samen met mannen strijden voor de gelijkheid tussen man en vrouw. Maar is feminisme eigenlijk nog wel nodig? Kom luisteren naar monologen uit het theaterstuk Holy F en de visies van feminisme-experts.

Nieuw feminisme

Het nieuwe feminisme lijkt ongericht en zonder programma. Er zijn geen geboden, kledingvoorschriften, pamfletten of handvesten hoe te leven en hoeveel te werken. Waar bestaat dit nieuwe feminisme dan wel uit? Is feminisme nog wel nodig? Hoe staat het er voor met de positie van de vrouw? En wie bedoelen we eigenlijk met ‘de vrouw’, alleen de witte heteroseksuele vrouw? Neemt het nieuwe feminisme het zogenaamde ‘intersectioneel ‘denken serieus?

Holy F

Aanleiding voor het gesprek deze avond zijn scenes uit de theatervoorstelling Holy F van Eva Marie de Waal, Sophia van Winden en Simone van Saarloos. Sophie van Winden is deze avond helaas niet aanwezig. Zij wordt vervangen door actrice Britte Lagcher. Omdat er op zo korte termijn geen tijd meer was om de scenes uit het stuk in te studeren, worden de scenes niet gespeeld, maar door de actrices voorgedragen.

Emanicipatie anno nu

Eva Marie, Simone en Britte peilen in dialogen uit hun stuk de stand van de emancipatie anno 2017. Na elke dialoog gaan politiek filosoof Anya Topolski, hoogleraar Gender & Diversity Marieke van den Brink en Ebru Terzioglu, voorzitter van de studentenvereniging Young Progressive Thinkers met elkaar en het publiek in gesprek over de vragen die het stuk opwerpt. Politiek filosoof Mathijs van de Sande leidt de avond.

Over de sprekers

Brink, Marieke van den (door MvdL)Marieke van den Brink is hoogleraar Gender & Diversiteit aan de Radboud Universiteit.Topolski, Anya

Anya Topolski is politiek filosoof aan de Radboud Universiteit. Zij doet onderzoek naar gender en religieuze diversiteit.

.

Mathijs van de SandeMathijs van de Sande is politiek filosoof aan de Radboud Universiteit.

Terzioglu EbruEbru Terzioglu is student Rechtsgeleerdheid aan de Radboud Universiteit en mede-oprichter en voorzitter van de Young Progressive Thinkers.

Tekst en spel Holy F

Eva Marie de Waal en Sophie van Winden vormen samen het theatercollectief Waal en Wind. Voor deze voorstelling zochten zij de samenwerking met filosofe Simone van Saarloos. Simone was de jongste Zomergast ooit en is auteur van De vrouw die en Het monogame drama. Eindregie is in handen van Mirjam Koen. Holy F is een productie van Rudolphi producties / Waal en Wind.

Deelname

Deze activiteit is uitverkocht. Deelname is niet meer mogelijk.

Radboud Reflects en Radboud Gender & Diversity Network