Zoek in de site...

Duitsland: rechts aan de macht | Actualiteitencollege met historicus Wim van Meurs en politicoloog Andrej Zaslove (Lezing)

Datum
donderdag 28 september 2017Plaats in mijn agenda
Tijd
12:45 tot
Locatie
Hal Erasmusgebouw, Radboud Universiteit
Organisator(s)
Radboud Reflects in samenwerking met VOX
Spreker
historicus Wim van Meurs en politicoloog Andrej Zaslove
Beschrijving

Banner Deutschland

Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog komt er een rechts populistische partij in de Bondsdag: de AfD. Angela Merkel mag blijven als bondskanselier, maar de Alternative für Deutschland is de echte winnaar. De AfD haalde 13% van de stemmen, 8% meer dan bij de vorige verkiezingen.

Waar komt deze plotselinge omwenteling vandaan? En wat betekenen deze uitslagen voor Nederland en Europa? Lange tijd werd Angela Merkel gezien als de rots in de Europese branding – wat heeft zij verkeerd gedaan?

Kom luisteren naar het gesprek tussen historicus Wim van Meurs en politicoloog Andrej Zaslove. Parlementair historicus Peter van der Heiden trapt af met een column. Programmamaker Liesbeth Jansen is de gespreksleider.

Over de sprekers

Wim van MeursWim van Meurs is historicus aan de Radboud Universiteit. Hij is Duitslandexpert en specialist op het gebied van de geschiedenis van de Europese integratie en politieke modernisatie.Andrej ZasloveAndrej Zaslove is politicoloog aan de Radboud Universiteit. Hij doet onderzoek naar populisme.Peter van der HeidenPeter van der Heiden is historicus en gespecialiseerd in parlementaire geschiedenis en politiek in het algemeen.

Deelname

Deelname is gratis, aanmelden niet nodig.