Zoek in de site...

Lekker gruwelen. Filosofie van de horror | Lezing door filosoof Dimitri Goossens (Lezing)

Datum
woensdag 7 juni 2017Plaats in mijn agenda
Tijd
19:30 tot
Locatie
Collegezalencomplex, Radboud Universiteit
Spreker
Filosoof Dimitri Goossens
Beschrijving

Lekker gruwelen. Filosofie van de horror. Schrijf je in.

Horror is naast porno een van de meest populaire filmgenres. Waarom fascineert horror ons zo? Waarom is het zo lekker om te gruwelen? Kom luisteren naar de Vlaamse filosoof Dimitri Goossens en kom er achter dat onze fascinatie voor horror alles te maken heeft met onze vergankelijkheid.

Doodsbesef

Is horror een uitlaatklep voor onderdelen van onze fantasie die het daglicht niet kunnen verdragen of is er meer aan de hand? Dimitri Goossens onderzoekt hoe het diepmenselijke doodsbesef schuil gaat achter onze gruwelfascinatie. Gaat het om een worsteling in het aanvaarden van onze sterfelijkheid, of om de zoveelste vlucht voor ons doodsbesef?

Kom naar deze lezing als je niet te bang bent om in de duistere nacht van je ziel te kijken.

De avond begint met de vertoning van de korte film Monster (2005) van de Australische actrice en regisseur Jennifer Kent, waarin een moeder probeert de angst voor monsters van haar zoon te bezweren, maar erachter komt dat er wel degelijk een vreemde aanwezigheid in haar huis rondwaart.

Over de sprekers

Dimitri GoossensDimitri Goossens is filosoof en historicus. Hij presenteerde het tv-programma Fans of Flanders en is docent Kunstfilosofie aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Hij werkt aan een proefschrift over het ‘heilige’ in transgressieve kunst.

Deelname

Deelname kost € 5,- | Medewerkers van de RU, studenten, scholieren, Radboud Reflects-abonnees en Alumni Benefits Card-houders gratis

Inschrijven