Zoek in de site...

Techniek, dé oplossing voor de klimaatcrisis? | Dubbelcollege met filosoof René ten Bos en klimaatwetenschapper Heleen de Coninck (Lezing)

Datum
maandag 18 september 2017Plaats in mijn agenda
Tijd
19:30 tot
Locatie
Collegezalencomplex, Radboud Universiteit
Organisator(s)
Radboud Reflects en werkgroep Duurzaamheid van de Radboud Universiteit
Spreker
Filosoof René ten Bos en klimaatwetenschapper Heleen de Coninck
Beschrijving

Banner techniek uitverkocht

Inschrijven is niet meer mogelijk. De lezing is uitverkocht.

Enorme hoeveelheden CO2 onder de grond stoppen. Elektriciteit uit oceaangolven. Batterijen op basis van osmose. Als we de klimaatcrisis te lijf willen gaan, moeten we ons aan vormen van technologie wagen, stelt klimaatwetenschapper Heleen de Coninck. Filosoof René ten Bos heeft zijn bedenkingen. Zijn de gevolgen wel te overzien? En zijn het niet juist dit soort “totalitaire” oplossingen die ons juist in de problemen hebben gebracht? Want als de milieucrisis ons iets leert, is het dat wij de controle niet hebben. Kom luisteren naar deze verschillende meningen.

Gesprek

In twee korte lezingen benaderen klimaatwetenschapper Heleen de Coninck en filosoof en Denker des Vaderlands René ten Bos de milieucrisis vanuit twee verschillende gezichtspunten/disciplines. Na afloop gaan ze met elkaar in gesprek over de verschillen en overeenkomsten.

Over de sprekers

Coninck, Heleen deHeleen de Coninck is klimaatwetenschapper aan de Radboud Universiteit. Zij houdt zich bezig met (internationaal) klimaatbeleid en is expert op het gebied van CO2-afvang en opslag. Ze werkte eerder bij het Energieonderzoek Centrum Nederland in Petten en werkt op het moment mee aan een rapport van het invloedrijke Intergovernmental Panel on Climate Change over hoe we de wereldgemiddelde temperatuurstijging onder anderhalve graad kunnen houden.

Bos, Rene tenRené ten Bos is filosoof aan de Radboud Universiteit en tevens Denker des Vaderlands. Hij roert zich regelmatig in het maatschappelijke debat. Tijdens zijn Denkerschap wil hij zich vooral richten op de manier waarop wij met de aarde omgaan.

Deelname

Inschrijven is niet meer mogelijk. De lezing is uitverkocht.

Dit is een programma van Radboud Reflects in samenwerking met de werkgroep Duurzaamheid van de Radboud Universiteit. Het is onderdeel van een reeks duurzaamheidsprogramma’s in het najaar van 2017 en in 2018.