Zoek in de site...

Afgunst | Radboud Reflects @ Festival Op ‘t Eiland met filosoof Rob Compaijen (Lezing)

Datum
maandag 16 juli 2018Plaats in mijn agenda
Tijd
19:00 tot
Locatie
Festival Op 't Eiland
Organisator(s)
Radboud Reflects
Spreker
Filosoof Rob Compaijen
Beschrijving

Afgunst | Filsoof Rob Compaijen

Hoe kan het dat we sommige collega's, vrienden of familieleden bewonderen, terwijl we anderen hun geluk misgunnen? Afgunst en bewondering lijken heel verschillend, maar liggen eigenlijk heel dicht bij elkaar: het zijn beide reacties op de kwaliteiten, prestaties of het bezit van anderen. Waarom maken we hierin dan een onderscheid? Hoe ontstaat afgunst eigenlijk? En wat moeten we ermee? Filosoof Rob Compaijen helpt je zoeken naar een antwoord op deze vragen. Kom luisteren en leer je donkere kant beter kennen.

Over de spreker

Rob CompaijenRob Compaijen is filosoof aan de Radboud Universiteit.
Programmamaker Lisa Doeland is gespreksleider.

Zie ook:
Wo 18|07 Ongehoorzaamheid | Radboud Reflects Lezing door filosoof Mathijs van de Sande

Tijdens de Vierdaagsefeesten programmeren Radboud Reflects en de Wetenschapsredactie van de Radboud Universiteit elke dag een programma tijdens Festival op ’t Eiland.

Naast eten, muziek en theater is er van 14 tot 20 juli 2018 ook kennis te vergaren bij Festival Op ‘t Eiland. Wetenschappers van de Radboud Universiteit laten je elke dag verder nadenken over zaken als het vergeten lichaam, gemixte zintuigen, ongehoorzaamheid, onze eigen voorspelbaarheid en de universiteit in verzetstijd. Je kunt luisteren naar lezingen, maar ook meedoen aan live-experimenten. Voor volwassenen en voor kinderen! Doe je dagelijkse dosis kennis op en stort je daarna weer in het feestgedruis van de Vierdaagsefeesten.

Radboud Reflects organiseert verdiepende lezingen voor iedereen over filosofie, religie, ethiek, samenleving en cultuur. www.ru.nl/radboudreflects

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief.