Zoek in de site...

De blues hebben. Hoe doe je dat? | Filosofieworkshop met filosoof Roy Dings (Workshop)

Datum
woensdag 17 januari 2018Plaats in mijn agenda
Tijd
19:30 tot
Locatie
Thiemeloods, Leemptstraat 34, Nijmegen
Organisator(s)
Radboud Reflects
Spreker
Filosoof Roy Dings
Beschrijving

UITVERKOCHT De blues hebben. Hoe doe je dat?

Het is koud, regent en alle feestdagen zijn voorbij. Daar wordt je toch neerslachtig en somber van? Januari en februari zijn de ideale maanden om de blues te hebben. Maar hoe erg is dit? Is de blues hebben niet juist ook heel productief, denk maar aan de blues als muziekstroming? Hoe kun je het meeste maken van die kleine blues-momenten? Praat mee en denk verder in een kleine setting.

Heidegger

Filosoof Roy Dings begint tijdens deze Hoe doe je dat? bij Heideggers idee van 'leefwereld' of 'Umwelt'. Volgens Heidegger ervaren we de dingen om ons heen niet louter als objecten, maar als 'mogelijkheden tot handelen'. Zo zien wij een stoel als ding om op te zitten, niet alleen als een ding. Als je de blues hebt, nodigt de wereld juist niet uit tot handelen: objecten lijken 'slechts' objecten en verliezen het 'om-te'-karakter.

Over de spreker

Dings, RoyRoy Dings is promovendus Cognitiefilosofie aan de Radboud Universiteit. Hij houdt zich bezig met de filosofie van psychiatrie en psychologie. Hierbinnen doet hij vooral onderzoek naar het ‘zelf’. Hoe ervaren wij onszelf, waarom kan ons zelfbeeld soms problematisch zijn en welke rol spelen emoties en zelfbedrog hierbij?

Hoe doe je dat? Filosofische werkplaats

Hoe doe je dat? is een serie workshops waarin je leert om met een filosofische blik te kijken naar alledaagse thema's zoals vriendschap, werk, liefde en vakantie. Na een korte inleiding door de gespreksleider gaan de deelnemers met elkaar in gesprek. Wat zijn jouw ervaringen, wat is jouw visie? Iedereen komt aan het woord en wordt aan het denken gezet.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief.