Zoek in de site...

Een dag zonder smartphone – Challenge | Ervaar de sociale impact en bespaar energie (Workshop)

Datum
maandag 2 april 2018Plaats in mijn agenda
Locatie
nvt
Organisator(s)
Radboud Reflects i.s.m. LUX en de Vrede van Nijmegen Penning
Beschrijving

Tweede Paasdag: een dag zonder smartphone | Challenge

Ben jij er ook zo een die constant zijn telefoon checkt? WhatsApp, Facebook, het nieuws, mail en ga zo maar door. Geef een moderne invulling aan je Tweede Paasdag en zet je telefoon een dag helemaal uit. Ervaar wat dat met je doet en bespaar tegelijk het milieu. Wil je helemaal offline gaan? Gebruik dan ook geen ipad, laptop of pc, geen on demand diensten van je tv of Netflix. Bellen kan wel. Tv kijken ook, maar niet on demand. Bespaar energie, ervaar de sociale impact en maak Europa een heel klein beetje groener.

Bespaar energie

Een dag zonder smartphone bespaart energie. De digitale data die je heel de dag verstuurt verbruikt niet alleen energie van jouw telefoon, maar ook in ’the cloud’. Grote datacenters hebben enorme computers die heel de dag energie slurpen om ons online te houden. Tijd dus om de telefoon een dag uit te laten en het milieu te sparen.

Maar na een dag zonder telefoon, hoor je er dan nog wel bij? Kun je nog wel meepraten? Is dat erg of niet? Deel je ervaringen achteraf op Facebook.

Wat moet je doen?

Wij gaan natuurlijk niet controleren of jij echt wel een hele dag je telefoon uitzet. Het gaat om je eigen ervaring, je eigen bewustwording. Geef in het Facebookevenement aan dat je meedoet aan deze Challenge en spoor je vrienden aan dat ook te doen. Deel na je duurzame smartphone-loze dag je ervaringen in de discussie van dit evenement.

Ga naar Facebook en geef aan dat je mee doet en deel je ervaringen.

Deze challenge is onderdeel van het publieksprogramma van Radboud Reflects en LUX rond de uitreiking van de Vrede van Nijmegen Penning. Deze penning wordt eens in de twee jaar toegekend aan een internationale hoofdrolspeler die zich inzet voor vrede op het Europese continent en de rol en positie van Europa in de wereld. De Vrede van Nijmegen was tussen 1678 en 1679 één van de eerste vormen van Europese afspraken en samenwerking. Bekijk het volledige publieksprogramma.

Hoe schoon is je telefoon?

Op donderdag 5 april 2018 wordt de Vrede van Nijmegen Penning uitgereikt aan Paul Polman, CEO van Unilever. Sinds Polmans aantreden in 2009 is duurzaamheid de kern van Unilevers bedrijfs­strategie. Dat hoeft volgens de topman niet ten koste te gaan van commercieel succes. Het bestaansrecht van ondernemingen is volgens Paul Polman: een positieve bijdrage leveren aan de samenleving.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief.