Zoek in de site...

Een geheim bewaren. Hoe doe je dat? | Filosofische werkplaats met filosoof Frank van Caspel (Workshop)

Datum
maandag 11 juni 2018Plaats in mijn agenda
Tijd
19:30 tot
Locatie
Thiemeloods, Leemptstraat 34, Nijmegen
Organisator(s)
Radboud Reflects
Spreker
Filosoof Frank van Caspel
Beschrijving

Een geheim bewaren. Hoe doe je dat? | Filosofische werkplaats

Een pikant, moeilijk of alledaags geheim bewaren. Hoe doe je dat? Moet je een geheim wel altijd bewaren? En waarom hebben we eigenlijk geheimen? Ga tijdens deze filosofische werkplaats met filosoof Frank van Caspel en de andere deelnemers op zoek naar de waarde van geheimen.

Geheim

Er zijn grote geheimen, zoals het recept voor Coca-Cola of informatie over militaire operaties. Maar voor de meesten van ons hebben geheimen te maken met onze eigen alledaagse privacy. Wat zeg je wel en niet over jezelf en over anderen? Hoe bepaal je wanneer iets geheim is, of geheim moet blijven? En als iets een publiek geheim is - moet je het dan nog wel bewaren?

Privacy

Geheimen hebben dus te maken met privacy. Van de privacy om niet aan iedereen te vertellen wat je vanavond doet, tot de privacy dat je zoekgeschiedenis op internet niet openbaar is voor iedereen. Maar gaat het bij geheimen altijd om het bewaren van je privacy? En waarom kan iets dat je geheim wilt houden voor de staat, geen geheim zijn voor je vrienden?

Kom en discussieer met de andere deelnemers over geheimen onder leiding van filosoof Frank van Caspel.

Over de spreker

Frank van CaspelFrank van Caspel is filosoof en cognitiewetenschapper. Hij promoveert aan de Open Universiteit op een onderzoek naar het concept van mind en maakt zich zorgen over internetvrijheid.

Hoe doe je dat? Filosofische werkplaats
Hoe doe je dat? is een filosofische werkplaats waar je leert om met een filosofische blik te kijken naar alledaagse thema's zoals vriendschap, werk, liefde en vakantie. Na een korte inleiding door de gespreksleider gaan de deelnemers met elkaar in gesprek. Wat zijn jouw ervaringen, wat is jouw visie? Iedereen komt aan het woord en wordt aan het denken gezet.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief.