Zoek in de site...

UITVERKOCHT Keuzes maken. Hoe doe je dat? | Filosofische werkplaats met pedagoog en religiewetenschapper Pieter Boshuizen (Lezing)

Datum
woensdag 28 maart 2018Plaats in mijn agenda
Tijd
19:30 tot
Locatie
Thiemeloods, Leemptstraat 34, Nijmegen
Organisator(s)
Radboud Reflects
Spreker
Pedagoog en religiewetenschapper Pieter Boshuizen
Beschrijving

Banner keuzes UITVERKOCHT zonder inschrijfbutton

Zal ik wel of niet stoppen met mijn baan? Wat moet ik studeren? Wil ik een nieuwe auto? Blijf ik in deze relatie? In het leven heb je oneindig veel mogelijkheden, maar je ontkomt er niet aan een keus te maken. Hoe doe je dat nu eigenlijk, keuzes maken? Wat is in je keuze van waarde en op basis van welk criterium is een keuze goed? Praat mee en denk verder in een kleine setting met pedagoog en religiewetenschapper Pieter Boshuizen.

Geluk

Moet je vooral streven naar geluk en je richten op de gevolgen van de keuze, zoals de Britse filosoof John Stuart Mill zou benadrukken? Dan zul je de gevolgen van je keuzes zo goed mogelijk moeten kunnen inschatten en voor datgene gaan dat zorgt voor het grootste geluk voor jezelf en anderen.

Gevoel

Of is het veel belangrijker dat je je laat leiden door de deugden die in de keuzes op het spel staan, zoals in Aristoteles’ deugdethiek naar voren komt? Of moeten de echt goede keuzes in het leven helemaal niet zo doordacht worden en moet je gewoon afgaan op je gevoel?

Over de spreker

Pieter BoshuizenPieter Boshuizen is onderwijspedagoog en religiewetenschapper en doet promotieonderzoek naar de existentiële dimensie van het onderwijs.

Hoe doe je dat? Filosofische werkplaats

Hoe doe je dat? is een filosofische werkplaats waar je leert om met een filosofische blik te kijken naar alledaagse thema's zoals vriendschap, werk, liefde en vakantie. Na een korte inleiding door de gespreksleider gaan de deelnemers met elkaar in gesprek. Wat zijn jouw ervaringen, wat is jouw visie? Iedereen komt aan het woord en wordt aan het denken gezet.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief.