Zoek in de site...

Het lastige lichaam | Radboud Reflects @ Festival Op ‘t Eiland met filosoof Linde van Schuppen (Lezing)

Datum
zaterdag 14 juli 2018Plaats in mijn agenda
Tijd
19:00 tot
Locatie
Festival Op ’t Eiland
Organisator(s)
Radboud Reflects
Spreker
Filosoof Linde van Schuppen
Beschrijving

Het lastige lichaam | Radboud Reflects @ Festival Op 't Eiland

Het lijkt erop dat we er door de jaren heen steeds beter in slagen om fysieke inspanningen uit ons dagelijks leven te verbannen. We werken achter computers en laptops, besteden afwassen uit aan een machine, fietsen elektrisch en ontmoeten onze vrienden online.

Zo houden we ons ongemakkelijke lichaam stil en kunnen we onze ‘geest’ richten op dat wat echt belangrijk is. Filosoof Linde van Schuppen vraagt zich echter af het degraderen van het lichaam tot last wel zo'n goed idee is. Kom luisteren en vorm je eigen mening.

Over de spreker

Linde van SchuppenLinde van Schuppen is promovendus aan de Radboud Universiteit.
Programmamaker Lisa Doeland is gespreksleider.


Zie ook:

Ma 16|07 Afgunst | Radboud Reflects Lezing door filosoof Rob Compaijen

Wo 18|07 Ongehoorzaamheid | Radboud Reflects Lezing door filosoof Mathijs van de Sande

Tijdens de Vierdaagsefeesten programmeren Radboud Reflects en de Wetenschapsredactie van de Radboud Universiteit elke dag een programma tijdens Festival op ’t Eiland.

Naast eten, muziek en theater is er van 14 tot 20 juli 2018 ook kennis te vergaren bij Festival Op ‘t Eiland. Wetenschappers van de Radboud Universiteit laten je elke dag verder nadenken over zaken als het vergeten lichaam, gemixte zintuigen, ongehoorzaamheid, onze eigen voorspelbaarheid, en de universiteit in verzetstijd. Je kunt luisteren naar lezingen, maar ook meedoen aan live-experimenten. Voor volwassenen, en voor kinderen! Doe je dagelijkse dosis kennis op en stort je daarna weer in het feestgedruis van de Vierdaagsefeesten.

Radboud Reflects organiseert verdiepende lezingen voor iedereen over filosofie, religie, ethiek, samenleving en cultuur. www.ru.nl/radboudreflects

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief.