Zoek in de site...

Liefhebben. Hoe doe je dat? | Filosofische werkplaats met filosoof Annemarie van Stee (Workshop)

Datum
donderdag 15 februari 2018Plaats in mijn agenda
Tijd
19:30 tot
Locatie
Thiemeloods, Leemptstraat 34, Nijmegen
Organisator(s)
Radboud Reflects
Spreker
Filosoof Annemarie van Stee
Beschrijving

UITVERKOCHT Liefhebben. Hoe doe je dat?

Je moeder en vader, je broers en zussen, je kinderen, je vrienden en je geliefde; je houdt van hen allemaal, maar wel  op een andere manier. We hebben veel mensen onontkomelijk lief, maar hoe doe je dat nu eigenlijk, liefhebben? Praat mee en denk verder met praktisch filosoof Annemarie van Stee over de schoonheid en weerbarstigheid van alledaagse liefdesrelaties.

Rooskleurig

Wanneer filosofen over liefde praten, schetsen ze volgens Annemarie van Stee vaak een rooskleurig beeld. Socrates verwonderde zich hier al over, maar ook in de hedendaagse filosofie blijkt er weinig veranderd. Wat is liefhebben en waarom is het vaak zo lastig? Liefhebben maakt al snel kwetsbaar. Vraagt liefhebben om het durven  aangaan van afhankelijkheid? Of is het juist belangrijk om ook in je contact met geliefden je autonomie te bewaren? Kortom; liefhebben, hoe doe je dat?

Over de spreker

Annemarie van SteeAnnemarie van Stee is filosoof aan de Radboud Universiteit. Zij doet onderzoek naar existentiële vraagstukken rondom zelfinzicht, liefde en zin.Hoe doe je dat? Filosofische werkplaats
Hoe doe je dat? is een filosofische werkplaats waar je leert om met een filosofische blik te kijken naar alledaagse thema's zoals vriendschap, werk, liefde en vakantie. Na een korte inleiding door de gespreksleider gaan de deelnemers met elkaar in gesprek. Wat zijn jouw ervaringen, wat is jouw visie? Iedereen komt aan het woord en wordt aan het denken gezet.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief.