Zoek in de site...

Monogaam zijn. Hoe doe je dat? | Filosofische werkplaats met theoloog Liesbeth Jansen (Workshop)

Datum
dinsdag 21 augustus 2018Plaats in mijn agenda
Tijd
19:30 tot
Locatie
Studio LUX, Nijmegen
Organisator(s)
Radboud Reflects
Spreker
Theoloog Liesbeth Jansen
Beschrijving

Monogaam zijn. Hoe doe je dat? | Filosofische werkplaats

Waarom zou je monogaam zijn? We leven in een vluchtige tijd en zijn steeds op zoek naar iets nieuws, iets anders. Bovendien moet alles perfect zijn. We willen het meeste uit onszelf halen, ook op het gebied van de liefde. Als je relatie niet langer voldoet aan het ideaal ga je er dan aan werken of zoek je dat wat je mist bij een ander?  Onderzoek samen met Liesbeth Jansen de verschillende kanten van monogamie.

Part of the game

Tinder, Happn en Second Love maken het heel gemakkelijk om vreemd te gaan. Maar ook als we daar niet expliciet naar op zoek zijn, lijkt er een maatschappelijke tendens te zijn om ontrouw te accepteren als part of the game, als iets wat mensen nu eenmaal doen. De trouwring is hooguit nog een complicerende factor op weg naar nieuw geluk.

Ouderwets?

Heeft het consumentisme ook toegeslagen op het vlak van de liefde? Of spelen hier andere factoren een rol? Wat zoeken we eigenlijk in relaties? En moeten we het wel willen, monogaam zijn? Is monogaam zijn niet hopeloos ouderwets?

Na een korte inleiding begeleidt Liesbeth Jansen het gesprek. Praat mee en denk verder in een kleine setting.

Over de spreker

Liesbeth JansenLiesbeth Jansen is programmamaker, theoloog en buitenpromovendus. Ze doet onderzoek naar de verhouding tussen liefdesrelaties en religie.

Hoe doe je dat? is een serie workshops waarin je leert om met een filosofische blik te kijken naar alledaagse thema's zoals vriendschap, werk, liefde en vakantie. Na een korte inleiding door de gespreksleider gaan de deelnemers met elkaar in gesprek. Wat zijn jouw ervaringen, wat is jouw visie? Iedereen komt aan het woord en wordt aan het denken gezet.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief.