Zoek in de site...

De (on)zin van inspraak |Academic Affairs over medezeggenschap op Radboud Universiteit met voorzitter USR Fatbardha Selmani, vicevoorzitter CvB Wilma de Koning en politiek filosoof Jeroen Linssen (Lezing)

Datum
dinsdag 27 februari 2018Plaats in mijn agenda
Tijd
12:45 tot
Locatie
Hal Erasmusgebouw, Radboud Universiteit
Organisator(s)
Radboud Reflects en de U.S.R.
Spreker
USR voorzitter Fatbardha Selmani en vicevoorzitter CvB Wilma de Koning
Beschrijving

De (on)zin van inspraak

Telt jouw stem als Radboud-student of -medewerker wel mee? Is de universiteit echt democratisch? Er zijn binnen de universiteit verschillende structureren voor medezeggenschap, maar werken deze ook? Kom luisteren naar Fatbardha Selmani, voorzitter van de Universitaire Studentenraad, Wilma de Koning, vicevoorzitter van het College van Bestuur van de Radboud Universiteit en politiek filosoof Jeroen Linssen discussieer mee over de ideale medezeggenschap.

Kritiek of echt meepraten

Als lid van een medezeggenschapsorgaan kun je het gevoel hebben altijd achter de feiten aan te hollen. Je mag vaak op het laatst nog een advies uitbrengen over een besluit dat feitelijk al genomen is. Hoe zorg je ervoor dat je al vroegtijdig betrokken wordt bij besluitvorming over het beleid van de universiteit? En zit het faculteits- of universiteitsbestuur wel te wachten op inspraak? Hoe regel je het zo dat meepraten productief is in plaats van alleen een vervelende formaliteit?

De ideale medezeggenschap

Hoe staat het met de medezeggenschap op onze eigen universiteit? Fatbardha Selmani, voorzitter van de Universitaire Studentenraad, vertelt over de USR en of zij behoefte hebben aan meer inspraak. Heeft de USR het idee dat ze gehoord wordt? Hierover gaat Fatbardha Selmani in gesprek met Wilma de Koning, vicevoorzitter van het College van Bestuur van de Radboud Universiteit en politiek filosoof Jeroen Linssen. Hoe haal je volgens hen het meeste uit de medezeggenschap? Kom luisteren en leer hoe zij de ideale medezeggenschap zien.

Over de sprekers

Fatbardha SelmaniFatbardha Selmani is rechtenstudent, fractielid van AKKUraatd en daarnaast voorzitter van de Universitaire Studentenraad.Wilma de KoningWilma de Koning is vicevoorzitter van het College van bestuur van de Radboud Universiteit.

Jeroen LinssenJeroen Linssen is filosoof en docent sociale en politieke filosofie aan de Radboud Universiteit, daarnaast is hij directeur onderwijs van de FFTR.

Academic Affairs is een programmareeks over thema’s die voor de interne Radboud-gemeenschap van belang zijn. Dit programma is een samenwerking met de Universitaire Studentenraad.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief.