Zoek in de site...

Ongehoorzaamheid | Radboud Reflects @ Festival Op ‘t Eiland met filosoof Mathijs van de Sande (Lezing)

Datum
woensdag 18 juli 2018Plaats in mijn agenda
Tijd
19:00 tot
Locatie
Festival Op 't Eiland
Organisator(s)
Radboud Reflects
Spreker
Filosoof Mathijs van de Sande
Beschrijving

Ongehoorzaamheid | Radboud Reflects @ Festival Op 't Eiland

De burger is ongehoorzaam. Hij of zij bezet universiteitsgebouwen, verstoort gemeenteraadsvergaderingen, klimt over hekken in de Oostvaardersplassen of kraakt panden uit protest tegen het migratiebeleid.

Hoe moeten we dit soort acties begrijpen? Zijn het vooral uitingen van onmacht en onvrede of hebben ze ook een democratisch belang? En is elke vorm van verzet geoorloofd? Politiek filosoof Mathijs van de Sande pleit voor een herwaardering van de burgerlijke ongehoorzaamheid.

Over de spreker

Mathijs van de SandeMathijs van de Sandeis docent Praktische filosofie aan de Radboud Universiteit.
Programmamaker Dave Willems is gespreksleider

Tijdens de Vierdaagsefeesten programmeren Radboud Reflects en de Wetenschapsredactie van de Radboud Universiteit elke dag een programma tijdens Festival op ’t Eiland.

Naast eten, muziek en theater is er van 14 tot 20 juli 2018 ook kennis te vergaren bij Festival Op ‘t Eiland. Wetenschappers van de Radboud Universiteit laten je elke dag verder nadenken over zaken als het vergeten lichaam, gemixte zintuigen, ongehoorzaamheid, onze eigen voorspelbaarheid en de universiteit in verzetstijd. Je kunt luisteren naar lezingen, maar ook meedoen aan live-experimenten. Voor volwassenen en voor kinderen! Doe je dagelijkse dosis kennis op en stort je daarna weer in het feestgedruis van de Vierdaagsefeesten.

Radboud Reflects organiseert verdiepende lezingen voor iedereen over filosofie, religie, ethiek, samenleving en cultuur. www.ru.nl/radboudreflects

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief.