Zoek in de site...

Talking Trees | Audiovisueel concert door kunstenaar Bert Barten met de bomen voor LUX (Muziek)

Datum
woensdag 4 april 2018Plaats in mijn agenda
Tijd
21:45 tot
Locatie
LUX 7, Njimegen
Organisator(s)
Radboud Reflects i.s.m. LUX en de Vrede van Nijmegen Penning
Spreker
Kunstenaar Bert Barten
Beschrijving

Talking Trees | Audiovisueel concert door kunstenaar Bert Barten met de bomen voor LUX

Bomen, ook de bomen op het plein voor LUX, produceren trillingen die wij niet horen maar die er wel zijn, zegt kunstenaar Bert Barten. Door deze hoorbaar en zichtbaar te maken, geeft hij de natuur een stem. Ervaar Talking Trees, een uniek concert waarbij vibraties van bomen voor LUX worden omgezet in muziek en beeld op  groot scherm. Het resultaat is een verbluffende muzikale en audiovisuele communicatie tussen mens en natuur.

Diepe vibraties van bomen

Kunstenaar Bert Barten gebruikt verschillende methodes die directe signalen van bomen omzet naar synthesizers en waarbij hij data omzet in partituren. Deze muzikale waarden sturen op hun beurt beeldgenerators aan, waardoor je op groot scherm de visualisaties van de diepe vibraties van de bomen ziet. Zo maakt Bert Barten de onzichtbare processen in de natuur tastbaar.

Over de kunstenaar

Bert BartenBert Barten is kunstenaar,  componist, regisseur, trainer en entrepreneur.  Hij werkte onder andere samen met het bekende productie duo Pete en Greg Welsh in de Rich Farm studio’s in Sussex. Begin jaren 90 deed hij het dance project NYX met Hans Meijer, die ook onderdeel is van Talking Trees.


Naast zijn muzikale projecten werkte Barten als regisseur en producer van diverse grote spektakelstukken van o.a. Shakespeare, Dante. Goethe en Homerus. Voor zijn bijdrage aan de film Het Leven Dat Wij Droomden werd hij genomineerd voor een Gouden Kalf. Milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen spelen een belangrijke rol in zijn werk en leven. Hij werkte voor organisaties als Greenpeace, Unicef, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer.

Deelname

De tickets voor dit concert zijn bij Radboud Reflects helaas uitverkocht.

Dit programma is onderdeel van het publieksprogramma van Radboud Reflects en LUX rond de uitreiking van de Vrede van Nijmegen Penning. Deze penning wordt eens in de twee jaar toegekend aan een internationale hoofdrolspeler die zich inzet voor vrede op het Europese continent en de rol en positie van Europa in de wereld. De Vrede van Nijmegen was tussen 1678 en 1679 één van de eerste vormen van Europese afspraken en samenwerking. Bekijk het volledige publieksprogramma.

Hoe schoon is je telefoon?

Op donderdag 5 april 2018 wordt de Vrede van Nijmegen Penning uitgereikt aan Paul Polman, CEO van Unilever. Sinds Polmans aantreden in 2009 is duurzaamheid de kern van Unilevers bedrijfs­strategie. Dat hoeft volgens de topman niet ten koste te gaan van commercieel succes. Het bestaansrecht van ondernemingen is volgens Paul Polman: een positieve bijdrage leveren aan de samenleving.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief.