Zoek in de site...

Liefde in tijden van Tinder | Radboud Reflects @ Go Short (Lezing)

Datum
zaterdag 6 april 2019Plaats in mijn agenda
Tijd
15:00 tot
Locatie
LUX, Nijmegen
Organisator(s)
Radboud Reflects i.s.m. Go Short
Spreker
Theoloog Liesbeth Jansen
Beschrijving

Banner Go Short met inschrijfbutton NL

We verlangen allemaal naar liefde en intimiteit, maar hoe gaan we daarmee om in tijden van Tinder? Aan de hand van korte films vertelt theoloog Liesbeth Jansen over de spanning tussen ons verlangen naar veiligheid én avontuur.

Veiligheid en avontuur

We verwachten veel van onze partner, zoals een avontuurlijke liefde en tegelijk geborgenheid. Dat is ingewikkeld volgens Liesbeth Jansen, omdat deze verlangens in strijd met elkaar kunnen zijn. We willen dat iemand ons leven betovert en tegelijk het vuilnis buiten zet.

Zoektocht

In onze zoektocht naar liefde zijn onze eisen steeds hoger geworden. We zoeken niet alleen een maatje voor het leven, maar ook hogere idealen als overgave, wonder, extase en betovering. Zaken die we volgens Liesbeth Jansen vroeger deels in het geloof vonden, maar nu op onze liefdes projecteren. En dit maakt onze relaties gecompliceerd.

No strings attached

Datingapps brengen de oplossing niet dichterbij: genoeg vissen in de zee, dus alle reden om door te swipen naar de volgende kandidaat als we niet precies vinden waarnaar we zochten. Maar wat zoeken we eigenlijk in de liefde? Totale versmelting met de ander, zoals het romantische ideaal ons voorhoudt? Of de no-strings-attached liefde van de dating apps? Liesbeth Jansen bepleit dat tegenstrijdige verlangens naast elkaar kunnen bestaan en juist voor meer diepgang kunnen zorgen.

Over de films

In de korte films Lovebox en A River Through the Mountains lukt het de personages niet zich echt met iemand verbonden te voelen. Liesbeth Jansen bepleit echter dat dit geen reden is om maar meteen op te geven.

Over de spreker

Jansen, LiesbethLiesbeth Jansen is programmamaker, theoloog en doet als buitenpromovendus onderzoek naar de verhouding tussen liefdesrelaties en religie.

Deelname

Deelname kost € 5,-. Kaartverkoop en meer informatie via Go Short.

Dit is een programma van Radboud Reflects en Go Short

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je dan in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief.