Zoek in de site...

Mode. Hoe denk jij erover? | Filosofisch gesprek met filosoof Dave Willems (Workshop)

Datum
donderdag 9 mei 2019Plaats in mijn agenda
Tijd
14:00 tot
Locatie
Radboud Universiteit, Erasmusgebouw E 2.51
Organisator(s)
Radboud Reflects i.s.m. de Groene week
Spreker
filosoof Dave Willems
Beschrijving

Mode. Hoe denk jij erover?

Kun je nog met een schoon geweten nieuwe kleding kopen? Ben je niet respectvol naar je medemens en de natuur als je steeds in de nieuwste mode loopt? En is het rechtvaardig om te goedkope kleding te kopen? Ga tijdens dit filosofische gesprek op zoek naar de morele kant van de zaak. Je bespreekt met een kleine groep medestudenten aan de hand van eigen ervaringen welke waarden voor jou een rol spelen bij je handelen. Wat is er voor jou belangrijk als het gaat om je omgang met mode?

Consumentisme

De mode is steeds in beweging. Elk seizoen worden hele collecties vervangen. Maar de mode-industrie is niet zonder ethische bezwaren. Ze zet aan op het alsmaar kopen van kleding, die vaak onder slechte omstandigheden door arme mensen wordt gemaakt. En dan hebben we het nog niet eens over de milieuschade die afgedankte kleding veroorzaakt.

Over de gespreksleider

Dave WillemsDave Willems is programmamaker bij Radboud Reflects. Hij studeerde bouwkunde aan de TU Eindhoven en filosofie aan de Radboud Universiteit. Hij leidt regelmatig ethische gesprekken.

Dit is een programma van Radboud Reflects en de Groene week