Zoek in de site...

Ongezond eten: je eigen schuld? | Radboud Reflects @ Festival Op ’t Eiland door ethicus Tjidde Tempels (Lezing)

Datum
dinsdag 16 juli 2019Plaats in mijn agenda
Tijd
18:30 tot
Locatie
Bosco Theatertent, Festival Op ’t Eiland, Nijmegen
Organisator(s)
Radboud Reflects i.s.m. Festival Op 't Eiland
Spreker
Ethicus Tjidde Tempels
Beschrijving

Ongezond eten: je eigen schuld? | Radboud Reflects @ Festival Op ’t Eiland door ethicus Tjidde Tempels

Bibliotheken vol met dieetboeken. Workshops mindful eten. De boodschap is duidelijk: je bent zelf verantwoordelijk voor wat je eet. Maar hoe zit het dan met die onweerstaanbare producten, ijzersterke marketingstrategieën en beeldschone verpakkingen precies op ooghoogte in de supermarkt? Kom luisteren naar ethicus Tjidde Tempels en denk mee over de verantwoordelijkheid voor gezonde voeding.

Standaard is de redenering dat jij als consument er zelf voor verantwoordelijk bent om gezond te eten en genoeg te bewegen. Dit is volgens Tjidde Tempels te gemakkelijk gedacht. Zijn we wel zo autonoom als we denken bij het maken van gezonde keuzes? Want het zijn toch de voedselfabrikanten en supermarkten die ons proberen te verleiden tot ongezonde keuzes? Zijn zij niet verantwoordelijk voor de snelle toename van lifestyle diseases als obesitas en diabetes type II.

Met andere woorden: is ongezond eten alleen je eigen schuld?

Over de spreker

Tjidde Tempels is programmamaker bij Radboud Reflects en promovendus aan Wageningen University

Deelname

Deelname is gratis, inschrijven is niet nodig.

Zie ook: 
Wo 18|07 Je mind is geen ding | Radboud Reflects Lezing door filosoof Frank van Caspel

Tijdens de Vierdaagsefeesten programmeren Radboud Reflects en de Wetenschapsredactie van de Radboud Universiteit elke dag een programma tijdens Festival op ’t Eiland.

Naast eten, muziek en theater zijn er van 13 tot 19 juli 2019 ook lezingen mee te pikken bij Festival Op ‘t Eiland. Wetenschappers van de Radboud Universiteit presenteren hapklare kennis over zaken als Nijmegen aan zee, ongezond eten, zwarte gaten en vreemdgaan. Waar gaat het heen met ons? Denk mee over deze prangende vraag en stort je daarna weer in de feesten van de Vierdaagse.

Radboud Reflects organiseert verdiepende lezingen voor iedereen over filosofie, religie, ethiek, samenleving en cultuur. www.ru.nl/radboudreflects