Zoek in de site...

Vreemdgaan | Radboud Reflects @ Festival Op ’t Eiland door Theoloog Liesbeth Jansen (Lezing)

Datum
zondag 14 juli 2019Plaats in mijn agenda
Tijd
18:30 tot
Locatie
Bosco Theatertent, Festival Op ’t Eiland, Nijmegen
Organisator(s)
Radboud Reflects i.s.m. Festival Op 't Eiland
Spreker
theoloog Liesbeth Jansen
Beschrijving

Vreemdgaan | Radboud Reflects @ Festival Op ’t Eiland door theoloog Liesbeth Jansen

Waarom gaan mensen vreemd? Kom luisteren naar theoloog Liesbeth Jansen en leer wat de geschiedenis van vreemdgaan ons vertelt over onze kijk op de liefde.

Door de jaren heen werd vreemdgaan gezien als zonde, als normaal en zelfs als de enige vorm van echte liefde. Tegenwoordig lijkt vreemdgaan een onvermijdelijke bijkomstigheid van een langdurige relatie. Dit heeft veel te maken met de complexiteit van relaties. Die complexiteit ontstaat door de tegenstrijdige verwachtingen die we van een relatie hebben: avontuur en veiligheid. We zijn geneigd te willen kiezen tussen ofwel de hartstocht óf de geborgenheid. Maar zodra we kiezen, gaan we automatisch verlangen naar hetgeen dat we niet hebben. En juist dat werkt vreemdgaan in de hand.

Over de spreker

Liesbeth Jansen is programmamaker en buitenpromovendus aan Tilburg University.

Deelname

Deelname is gratis, inschrijven is niet nodig.

Zie ook:
Di 16|07 Ongezond eten: je eigen schuld? | Radboud Reflects Lezing door ethicus Tjidde Tempels

Wo 18|07 Je mind is geen ding | Radboud Reflects Lezing door filosoof Frank van Caspel

Tijdens de Vierdaagsefeesten programmeren Radboud Reflects en de Wetenschapsredactie van de Radboud Universiteit elke dag een programma tijdens Festival op ’t Eiland.

Naast eten, muziek en theater zijn er van 13 tot 19 juli 2019 ook lezingen mee te pikken bij Festival Op ‘t Eiland. Wetenschappers van de Radboud Universiteit presenteren hapklare kennis over zaken als Nijmegen aan zee, ongezond eten, zwarte gaten en vreemdgaan. Waar gaat het heen met ons? Denk mee over deze prangende vraag en stort je daarna weer in de feesten van de Vierdaagse.